Mansur Yavaş'tan İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Kaboğlu'na Anayasa tepkisi!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Barosu’nun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu’nun Anayasa’nın ilk dört maddesine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Barosu'nun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu’nun Anayasa’nın ilk dört maddesine yönelik açıklamalarına sert bir yanıt verdi. Yavaş, Anayasa Mahkemesi'nin emsal kararlarını hatırlatarak, değiştirilemez ilk üç maddeyi koruyan 4. maddenin kesinlikle değiştirilemeyeceğini vurguladı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Barosu’nun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu’nun Anayasa’nın ilk dört maddesine ilişkin açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt verdi. 

Anayasa'yla ilgili sözleri nedeniyle eleştirilen TBMM Başkanı Kurtulmuş ise, "Biz kendimizden de yapmak istediklerimizden de eminiz" şeklinde bir açıklama yaptı. 

Avukat olan Mansur Yavaş, yeni başkan Kaboğlu’na Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği emsal kararları hatırlatarak, Anayasa'nın 4. maddesinin, değiştirilemez olan ilk üç maddeyi koruduğunu vurguladı. Yavaş, yaptığı paylaşımda, "AY m.4 çok net hocam. AYM iki defa bu konuda karar verdi ve 4. madde, ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.