Mansur Yavaş'tan, Numan Kurtulmuş'a 3. Madde tepkisi!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi'nde Anayasa'nın 3. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini savundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında Anayasa'nın 3. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek dikkatleri üzerine çekti. Bu çıkışa tepki gösteren Mansur Yavaş, Ankara'nın başkent oluşunun 101. yılı dolayısıyla yaptığı paylaşımda, Anayasa'nın bu maddesine vurgu yaptı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışında, Anayasa'nın 3. maddesiyle ilgili "değiştirilmesi gerekir" açıklamasıyla gündeme geldi. Kurtulmuş, "Çünkü devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz. Bu metin, milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü şeklinde ifade edilmelidir" dedi.

Bu çıkışa tepki gösterenlerden biri de Mansur Yavaş oldu. Yavaş, Ankara'nın başkent oluşunun 101. yıl dönümünü kutladığı mesajında, isim vermeden Kurtulmuş'a göndermede bulundu. Yavaş, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Bugün Ankaramızın başkent oluşunun 101. yıldönümünü kutluyoruz. Bu vesileyle bir kez daha TC Anayasası madde 3'ü hatırlatalım: 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşıdır. Başkenti Ankara'dır.'"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.