Mardin’de elektrik kesintisi nedeniyle kuraklık yaşayan üreticiler yol kapattı

Mardin Kızıltepe'de üreticiler, DEDAŞ'ın elektrik kesintilerine karşı Dikmen-2 Trafo Merkezi'nin önünde yol kapattı. Köylüler yolda bekliyor. Çok sayıda Jandarma ve TOMA da yolda.

Mardin Kızıltepe'de üreticiler, DEDAŞ'ın elektrik kesintilerine karşı Dikmen-2 Trafo Merkezi'nin önünde yol kapattı. Köylüler yolda bekliyor. Çok sayıda Jandarma ve TOMA da yolda.

Mardin'in birçok ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) tarafından gerçekleştirilen elektrik kesintilerine karşı üretici köylüler Kızıltepe'deki Dikmen-2 Trafo Merkezi'nin önünde bir araya geldi. Uzun süredir devam eden kesintiler nedeniyle toprakları susuz kalan, ürünleri tarlada kuruyan köylüler kesintilerin son verilmesini istedi. Kalabalığın toplanması üzerine bölgeye yüzlerce jandarma, zırhlı araç ve TOMA sevk edildi. Jandarma komutanı ile görüşen çiftçiler taleplerini dile getirirken, kalabalıktan dağılmaları istendi. Kalabalığın saatler süren bekleyişinin ardından jandarma komutanı talepleri yetkililere aktardığını belirterek, kendilerine cuma gününe kadar süre verilmesini istedi. Sorunun cuma gününe kadar çözüleceğini savunan jandarma komutanı ile yapılan görüşmenin ardından kalabalık dağılırken, sorununun çözülmemesi durumunda cuma günü Ceylanpınar-Kızıltepe yolunda eylem gerçekleştirileceği belirtildi. (Mardin/MA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor
Erdoğan kamuda işe alım eleştirisi yapan AK Partiliye sinirlendi
Eski İYİ Parti üyesi Yusuf Halaçoğlu, yeni bir parti kurma hazırlığı içinde: Adını duyurdu!