Mardin'deki Cinayet Sonrası Mahalleler Arasında Silah Stoku Ortaya Çıktı!

Mardin’de çekiçle öldürülen bir kişinin ardından, iki kırsal mahalle arasında çıkan çatışmada büyük çapta silah ve mühimmat ele geçirildi. Olay, taraflar arasında gerginliği artırdı ve evlerden bir orduya yetecek kadar cephane çıktı.

Mardin’de yaşanan çekiçli cinayet, iki kırsal mahalle arasında büyük bir gerginliğe neden oldu. 22 Haziran’da, 4 çocuk babası Resul Derin, evinden çıkarken arkasından yaklaşan iki kişi tarafından çekiç ve sopayla dövülerek hayatını kaybetti. Olayın ardından, Derik ilçesinin Pirinçli ve Subaşı mahallelerinde yaşanan karşılıklı taciz ateşleri ve diğer şiddet olayları, gerginliği daha da artırdı.

Geçtiğimiz ay içerisinde, taraflar arasında meydana gelen olaylarda bazı haneler taşlandı, ahırlar yakıldı ve gece saatlerinde karşılıklı ateş açıldı. Bu çatışmaların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntüleri, bölgedeki gerilimin boyutunu gözler önüne serdi.

Jandarma ekipleri, şüphelilerin adreslerine 10 Eylül’de düzenlediği operasyonda, 8 adreste yapılan aramalarda büyük miktarda silah ve mühimmat ele geçirdi. Operasyonda, 1 Bixi, 1 Aug piyade tüfeği, 8 Kalaşnikof, 2 G1 piyade tüfeği, 2 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 Mavzer keskin nişancı tüfeği, 2 M-16 piyade tüfeği, 7 tabanca, 5 ruhsatsız av tüfeği ve çeşitli çaplarda 5.463 fişek ile birlikte 1 balistik yelek ve 1 keskin nişancı dürbünü bulundu.

Gözaltına alınan 10 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Selahattin Acet, savcılıktaki ifadesinde, olayın bir anlık sinirle gerçekleştiğini ve daha önce yaşanan bir kavganın etkisiyle böyle bir duruma geldiğini belirtti. Olaydan bir ay önce yaşanan kavganın görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, çocuklar ve kadınların da içinde bulunduğu kalabalık grubun taş ve sopalarla birbirlerine saldırdığı, jandarmanın havaya ateş açarak duruma müdahale ettiği görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.