Marmara Denizi’nde Batan Gemide Kayıp Mürettebatın Aranışı Devam Ediyor

"Batuhan A" adlı geminin Marmara Denizi'nde batması sonucu kayıp mürettebatı arama çalışmaları 8. gününde devam ediyor. 660 personel, deniz, hava ve karadan arama faaliyetlerine katılıyor. Balıkçılar da su yüzeyindeki aramalara destek veriyor.

Marmara Denizi'nde batan "Batuhan A" adlı gemide kaybolan mürettebatı bulma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 660 personel, deniz, hava ve karadan arama faaliyetlerine katılarak, umutlu bir şekilde kayıp insanları bulmaya çalışıyor. Balıkçılar da su yüzeyindeki aramalara destek veriyor.

Marmara Denizi'nde seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan "Batuhan A" adlı geminin kayıp mürettebatını arama çalışmaları, sekizinci gününde 660 personelle deniz, hava ve karadan sürdürülüyor. Dalış ekibi, görüş mesafesinin sıfır olması nedeniyle elle arama yapıyor.

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat saat 20.30'da Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden 69 metre uzunluğundaki "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta saat 06.20'de Karacabey ilçesi açıklarında kıyıdan 4 mil açıkta battı. Görüntüleme cihazlarıyla yapılan çalışmalarda geminin enkazının 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu belirlendi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 1 uçak ve 3 gemi, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 1 uçak, 1 helikopter, 1 korvet, 3 bot, Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi ve 3 bot, Emniyet Genel Müdürlüğü Deniz Polisleri ekiplerine ait 4 bot, 1 ROV ve 1 Sonar, İl Jandarma Komutanlığı'na ait 27 araç, 2 dron, 2 K9, 1 Sky Ranger, Bursa AFAD Müdürlüğü'ne ait 8 araç olmak üzere, Deniz Kuvvetleri Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı'nın özel eğitimli birinci sınıf 19 dalgıcı, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı'na (SAS) bağlı 4 dalgıç ile Kıyı Emniyeti'ne bağlı 11 dalgıcın katılmış olduğu emekler 8. gününde 660 personelle sürdürülüyor.

Deniz dibinde 3-4 gün süresince kalan cenazelerin şişmeye başlayınca su yüzeyine çıkması ve sahile vurma ihtimaline karşı, balıkçılar da aramalara dahil edildi. 6. günde aramalara katılan 13 balıkçı gırgırına ilave olarak, 7. günde 30 balıkçı teknesi de çalışmalarda yer aldı. Balıkçılar 5,5 mil açıktaki TCG AKIN'a, 2 mil mesafe bırakarak, kıyıdan 3,5 mil açıkta arama yapıyor. Bursa'nın Gemlik ilçesinden Balıkesir'in Bandırma ilçesine kadar uzanan sahil şeridinde jandarma ve arama kurtarma ekipleri de karadan aramalarını sürdürüyor.

Aşçı Zeynep Kılınç'ın cansız bedeninin bulunduğu kaptan köşkü, geminin güvertesi ve mürettebat kamaraları "gözden kaçma" ihtimaline karşı 7. günde bir kez daha arandı. Batma anına kadar güvertede, fırtınadan havalanan brandayı kontrol altına almaya çalışmış oldukları değerlendirilen diğer 4 mürettebatın izine ise rastlanmadı. Çalışmalar Hüseyin Tutuk'un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştırıldı. Olası kaza ya da batma durumu düşünülmeyerek, gemideki eşyaların sabitlenmemesi sebebiyle, depremde olduğu gibi sarsılmayla devrilen dolaplar alanı daraltırken, emekler güçlükle yürütülüyor. Karanlık olan ve alan darlığı sebebiyle görüş mesafesinin sıfır olduğu makine dairesinde dalgıçların çalışmalarını elle yürüttüğü açıklandı. Eski ve maliyeti yüksek olduğundan emekler tamamlandığında battığı yerde kalacağı açıklanan Batuhan A gemisindeki aramaların, 8. günde de makine dairesinde yoğunlaştırılarak süreceği kaydedildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!