Marmara depremi tehlikesi: İstanbul'da endişe verici gelişme! Fay hattında enerji gerilimi dolu

CNN Türk'e konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara Bölgesi'ni gündemine aldı ve beklenen büyük depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilin de önemine vurgu yaptı.

Marmara Bölgesi'nde sıkça tartışılan deprem konusu, uzmanlar tarafından sık sık dile getiriliyor. Son olarak, fay hatlarında biriken gerilimin arttığına dair korkutucu senaryolar ortaya atıldı.

MARMARA DEPREMİNDE KORKUTAN CEVAP

CNN Türk'e konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara Bölgesi'ni gündemine aldı ve beklenen büyük depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilin de önemine vurgu yaptı. "Marmara'da deprem yaklaşıyor mu?" sorusuna verdiği cevap ise endişe vericiydi.

KAF'IN YENİ KOLLARI TESPİT EDİLDİ

Marmara'da beklenen büyük deprem konusunda Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın önemine işaret eden Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bingöl Karlıova'dan başlayan bu fay hattının 1.500 kilometrelik bir uzunluğa sahip olduğunu ifade etti. İzmir Körfezi'nden Marmara Denizi'nin kuzeyine ve Saroz Körfezi'ne kadar uzandığını belirtti. Ayrıca, İstanbul ve çevresinin yanı sıra Bolu'dan başlayıp diğer bölgelere de yayıldığını aktardı. Güneye doğru giden başka bir fay kolunun varlığına da dikkat çekerek, haritada siyah çizgi olarak gösterilen bu hat üzerindeki riskleri vurguladı. Çanakkale tarafında da fay kollarının olduğunu belirten Ersoy, geçmişte yaşanan depremlere de değindi.

BÜYÜK DEPREM YAKINLAŞTI

Milyonlarca insanın merak ettiği "Depremlerin oluşma sıklığı arttı. Bu durumda, büyük İstanbul veya büyük Marmara depremi yakın mı?" sorusuna verdiği cevap oldukça ürkütücüydü. Depremin yaklaştığını belirten Ersoy, kuzey kolundaki enerji geriliminin artık doruğa ulaştığını ifade etti. Şu anda veya önümüzdeki on yıllarda bir depremin gerçekleşebileceğini ve bunun için 100 yıl beklemeyeceklerini vurguladı.

Beklenen depremin büyüklüğünün 7'nin üzerinde olacağını hatırlatan Ersoy, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde de depremler beklenen riskler arasında olduğunu dile getirdi. Bu bölgelerden birinin de Ege Bölgesi olduğunu belirtti. Depremin her yerleşim bölgesinde ciddi bir tehdit oluşturduğunun altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Demet Özdemir'den Tatil İsyanı! Hayranları Şokta!
Yarın İstanbul'da işe okula gidenler dikkat: Meteorolojiden kırmızı alarm geldi!
İTO duyurdu: İstanbul'da ekmeğe rekor zam!
Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'nde Tehlikeli Motosiklet Kazası
Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlarla mücadele için adım attı: 3,5 milyar TL ceza verilecek!