Marmara ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden ortak açıklama: Kayyımların iki dudağı arasından çıkan sözler

"Üniversiteleri AKP rejiminin arka bahçesi olarak dizayn etmeye çalışan kayyımcı zihniyeti tanımıyoruz!"

Marmara Üniversitesi'ne ait Anadolu Hisarı Kampüsünün Boğaziçi Üniversitesi'ne tahsis edilmesine tepki gösteren Marmara ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, "Kayyımların iki dudağı arasından çıkan sözlerle, kimseye haber vermeden imzalanan anlaşmalarla, inşa edilen külliyeler ile oradan oraya taşınmayacağız" denildi.

Marmara Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Marmara Üniversitesi'ne ait Anadolu Hisarı Kampüsünün Boğaziçi Üniversitesi'ne tahsis edilmesine dair açıklama yayımladı.

Açıklamada Marmara Üniversitesi'nden; Toplumsal Araştırmalar Bilim ve Sanat Topluluğu, Marmara Kadın Dayanışma Komitesi, Marmara Üniversitesi'nin Sesi, Marmarenk ve Boğaziçi Üniversitesi'nden; Köy-Koop, Sosyalist Fikir Kulübü imzacı olarak yer aldı.

Açıklamada, "Kampüslerinin akıbetine ilişkin söz hakkı da bu öznelerindir. Üniversiteleri Adalet ve Kalkınma Partisi rejiminin arka bahçesi olarak dizayn etmeye çalışan kayyımcı zihniyeti tanımıyoruz!" denildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Kayyımlar, külliyeler gidecek; biz kazanacağız!"

"Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü kayyım rektörlerin kararları ile Boğaziçi Üniversitesi’ne ek olarak tahsis ediliyor. Anadoluhisarı yerleşkesinde okuyan Marmara Üniversitesi öğrencilerine duruma ilişkin hiçbir açıklama yapılmazken, Boğaziçi ve Marmara üniversitesi öğrencilerini önümüzdeki eğitim döneminde yeniden barınma ve ulaşım problemleri bekliyor.

Üniversiteler bilimin ve aydınlanmanın yuvasıdır. Üniversiteleri, yalnız idari boyutta değil fiziksel olarak da hiçe sayan bu kararın atanan kayyıma ve onun yaptırımlarına karşı direnen öğrencilerle simgeleşmiş Güney Kampüsü’nü dağıtmak için olabileceğini, üniversiteyi kazanmak için omuz omuza mücadele ettiğimiz Boğaziçi direnişinden biliyoruz. Üniversitesiler; öğrenciler, akademisyenler, çalışan emekçiler, öğrenci kulüpleri ve üniversitenin tüm bileşenlerinindir.

Kampüslerinin akıbetine ilişkin söz hakkı da bu öznelerindir. Üniversiteleri Adalet ve Kalkınma Partisi rejiminin arka bahçesi olarak dizayn etmeye çalışan kayyımcı zihniyeti tanımıyoruz!

Kayyımların iki dudağı arasından çıkan sözlerle, kimseye haber vermeden imzalanan anlaşmalarla, inşa edilen külliyeler ile oradan oraya taşınmayacağız.

Kayyımlar, külliyeler gidecek; biz kazanacağız!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

KPSS A grubu ve B grubu nedir? KPSS A ve B meslek grupları nelerdir?
KPSS A grubu ve B grubu nedir? KPSS A ve B meslek grupları nelerdir?
Özel Okullarda "Hayalet" Öğrenci İddiaları!
Yaz tatili için geri sayım: Okullar ne zaman kapanacak, kaç gün kaldı? (2024 MEB tatil takvimi)
LGS'ye bir ay kaldı: "Mutlaka MEB'in kitaplarından konu tekrarı yapılmalı"