Marmara'da fırtına ve sağanak yağış uyarısı

Bugün ve yarın Marmara’nın güney ve doğusu, Karadeniz, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, bugün ve yarın Marmara’nın güney ve doğusu, Karadeniz, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Samsun, Giresun ve Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kuzeyi, Trabzon’un batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize, Artvin’in kuzeyi, Ordu çevreleri ile Samsun’un doğusunda yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

MARMARA VE KUZEY EGE’DE FIRTINA

Tahminlere göre hava sıcaklıkları 2 ila 6 derece arasında azalacakken, kuzey kesimlerde mevsim normallerinin altına, diğer yerlerde mevsim normalleri civarına inecek. Rüzgâr genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde olması bekleniyor.

Marmara ve Kıyı Ege’de görülmesi beklenen fırtınanın fırtınanın yarın 23.50’den itibaren etkisini kaybedeceği tahmini ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Türkiye fazla mesaide zirvede
Ankara'da kuvvetli sağanak yaşamı felç etti: Metro seferleri aksadı
Tarkan: Ben de bir işçi sınıfı çocuğuyum
Meteoroloji’den tam 34 ile sarı kodlu uyarı
Sarı Lekeleri Yok Etmek İçin Doğal Çözüm: Karbonat ve Sirke!