Marmaris Açıklarında Düzensiz Göçmen Operasyonu: 73 Kişi Yakalandı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Bozburun açıklarında, Sahil Güvenlik ekipleri bir ahşap teknede 33 düzensiz göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı yakaladı. Karada yapılan takipte ise 40 düzensiz göçmen ve 12 göçmen kaçakçısı daha gözaltına alındı. Toplam 73 göçmen Ula Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesi Bozburun açıklarında, düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir ahşap teknenin tespiti üzerine Sahil Güvenlik ekipleri geniş çaplı bir operasyon başlattı. 

Muğla'nın Marmaris ilçesi Bozburun açıklarında seyreden bir ahşap teknede çok sayıda düzensiz göçmenin bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri, Sahil Güvenlik uçağı aracılığıyla hareket halindeki teknenin yerini tespit etti. Yapılan operasyon sonucunda teknede 33 düzensiz göçmen (12 çocuk) ve 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

Olayla bağlantılı olarak, Marmaris Bozburun İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı personeli ile müştereken gerçekleştirilen takip sonucunda karada da 40 düzensiz göçmen ve 12 göçmen kaçakçısı şüphelisi daha yakalandı. 

Toplamda 73 düzensiz göçmen, işlemlerinin ardından Ula Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilirken, 13 göçmen kaçakçılığı şüphelisi hakkında adli işlem başlatılarak Marmaris Adliyesi'ne sevk edilmeleri bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.