Marmaris Belediye Başkanı: Lütfen ama lütfen daha çok hava desteğine ihtiyacımız var

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yangınlar hakkında açıklama yaparak, bölgeye acil havadan müdahalenin gerektiğini belirtti.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınları 6. günde devam ediyor.

Cumhuriyet'e konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, şu ana kadar 1 can kaybı olduğunu ve 1 kişinin ikinci dereceden yanık yaralanması olduğunu söyledi. Acil hava desteğine ihyaçları olduğunu söyleyen Oktay şunları söyledi:

"Marmaris'te yangının 6. günündeyiz perşembe gününden bu yana ciğerlerimiz yanıyor, ciğerlerimiz yok oluyor. Maalesef yapılan müdahalelerde karadan herhangi bir eksiğimiz söz konusu değil ama havadan yani helikopter ve uçakla yapılan çalışmalarda oldukça eksik kalıyoruz, yeterli olmuyor. Bundan dolayı halen daha yangını söndürebilmiş değiliz. Bu vesile ile çağrımı bir kez daha yenilemek istiyorum. Lütfen ama lütfen daha çok hava desteğine ihtiyacımız var. Nasıl yapılacağını yetkililer bilir. Bizim onlara akıl verme gibi bir lüksümüz söz konusu değil ama çok acil, Marmaris olarak, Bodrum olarak, Milas olarak, Köyceğiz, Manavgat olarak, çok acil hava desteğine ihtiyacımız var.

Şu ana kadar 1 can kaybımız var. 1 ikinci derece yanık yaralanmasıyla yaralımız var. Diğerleri hafif, taburcu edildiler."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çevre Haberleri

İmar affı katliama davet belgesidir
Bu bölge er geç depremle sınanacak
Bakanlık onay verirse 3 ilde binlerce ağaç kesilecek
Kaz Dağları tehdit altında: Arka kapı arıyorlar
Kanal İstanbul projesi güzergâhında bir haftada 10 milyar TL’lik ihaleye çıkıldı