Marmaris’te Lüks Otel KYK Yurduna Dönüştü: 1 Eylül'de Öğrencilerle Buluşacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek amacıyla önemli bir adım attı. Bakanlık, Marmaris'te bulunan 5 yıldızlı oteli satın alarak KYK yurduna dönüştürdü.

Muğla'nın ünlü turistik ilçesi Marmaris'te yükseköğrenim görecek öğrencilerin barınma sorununu çözmek amacıyla önemli bir adım atıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamulaştırılan 5 yıldızlı, 650 yatak kapasiteli bir otel, 1 Eylül itibarıyla öğrencilerin hizmetine sunulacak. İçmeler bölgesinde bulunan bu lüks Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu, öğrencilere otel konforunda bir yaşam alanı sunacak.

OTELIN ÖZELLIKLERI

5 bin 111 metrekarelik alana sahip olan ve 4 bin 800 metrekare kapalı alanı bulunan 2 bloklu tesis, geniş olanaklarıyla dikkat çekiyor. 155 odalı otelde, yüzme havuzu, kapalı ve açık alan yemekhaneleri, kamera ve yangın alarm sistemleri, otopark ve fitness salonu gibi donanımlar mevcut.

Otel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu'na 1 kilometre, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na ise 9 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

AK PARTI MUĞLA MILLETVEKILI KADEM METE'NIN AÇIKLAMALARI

Kadem Mete, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Artık Marmaris'imizin de bir yurdu var. Her şeyin en iyisini hak eden gençlerimiz için Marmaris ilçemizde 5 yıldızlı bir oteli bakanlığımızın desteği ile kamulaştırdık. 200 kız ve 200 erkek öğrencimizin kalacağı bu yurt, gerçek anlamda bir otel konforunda olacak. Kayıt dondurmak zorunda kalan ya da çevre ilçelerden gelen gençlerimiz için artık barınma problemi kalmadı. Bu müjdeli haberi öğrencilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Gençlerimiz her şeyin en iyisini hak ediyor" dedi.

Bu önemli gelişme, Marmaris'teki üniversite öğrencileri için büyük bir rahatlama sağlarken, barınma sorununu etkili bir şekilde çözmeyi vaat ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.