Marmaris'te şiddetli hava koşulları: Sokaklar sular altında kaldı

Marmaris'te yaşanan şiddetli lodos ve ardından gelen sağanak yağışlar, sokakları dereye çevirirken, ağaçların kırılması ve su baskınlarına sebep oldu. Meteorolojik uyarılarla beraber belediye ekipleri, olumsuz durumları engellemek için gece boyunca teyakkuz halinde bulundu.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli lodos, öğlen vakti yerini sağanak yağışlara bıraktı ve fırtınanın etkisiyle ağaçlar kırıldı, sokaklar adeta dereye döndü. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü ve AFAD, Muğla genelinde turuncu kodlu uyarılar yaparak vatandaşları uyardı ve sabah saatlerinde şiddetli lodosun etkisi altında kalmıştı.

Lodosun etkisiyle bazı sporcular, Marmaris sahillerinde sörf yaparken, fırtınanın şiddetiyle ağaçlar kırılarak araçların üzerine devrildi ve Kapalı Çarşı'da su baskınları yaşandı, Turunç Mahallesi'nde bir yolda çökme meydana geldi. Öğlen saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar ise sokakları derelere dönüştürdü ve belediye ekipleri gece boyunca teyakkuz halinde olup olumsuz durumlara anında müdahale etti.

Sağanak yağışların ardından bölgede güneş yüzünü gösterirken, önümüzdeki saatlerde de aralıklı yağışların etkisini sürdürmesi bekleniyor. Muğla'da yaşanan hava koşulları, yerel yetkililerin dikkatli bir şekilde takip ettiği ve olası risklere karşı önlem aldığı bir süreci işaret ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi'nden T.C. ibaresi kaldırıldı
CHP’li Üsküdar Belediyesi, Medipol’ün inşaatını durdurdu
İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
Ankara'da Yaşayan Emeklilere Müjde: ABB Hesaplara Para ve Et Yardımı Yaptı!
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi