Marmaris'te son durum: Yangın koordinasyon merkezi tahliye ediliyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını devam ediyor. Yangın, Gökova'ya doğru ilerliyor

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan yangında söndürme çalışmaları daha da zorlaştı. Marmaris yangınının yönetildiği kriz merkezi ise yaklaşan alevler nedeniyle tedbir amacıyla boşaltıldı. İşte Marmaris'te son durum.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını devam ediyor. Yangına, 20 helikopter ve 14 uçak ile müdahale edildiği belirtiliyor.

Marmaris'teki orman yangınında, Değirmenyanı mevkisindeki yangın koordinasyon merkezinin tedbir amaçlı tahliye edilmesine başlandı. Merkezin bahçesinde bulunan araçlar trafik ekipleri tarafından güvenli alanlara yönlendirildi, bazı araçlar da çekici yardımıyla kaldırıldı.

Yangın nedeniyle Değirmenyanı mevkisinde Ahmediye Sokağı'ndaki 20 kadar ev, olası bir tehlikeye karşı boşaltıldı. Emniyet ile jandarma ekiplerince, bölgedeki evlerin yakınında bulunan ağaçlara yangının sıçramaması için TOMA'larla su sıkıldı.

OGM'DEN 'HAVA ARAÇLARI NEDEN AYNI ANDA HAVADA DEĞİL' ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam çıkan ve 200 hektarı aşkın alanda etkili olan orman yangınlarına müdahaleye yönelik eleştirilere yanıt verdi. OGM'nin Twitter'daki hesabından, hava araçlarının neden aynı anda havada olmadığına ilişkin açıklama yapıldı. Hava araçlarının, pilotlar ile sivil hava araçlarının güvenliği ve yangınla mücadelenin kesintiye uğramaması açısından timler halinde hareket ettiği belirtilerek, "Yakıt ikmali, su alma süresi gibi hesaplamalar ve koordinatların yangının ilerleyişine göre yeniden planlaması gibi etkenlerle hepsinin aynı anda uzun sürede havada olması mümkün değildir. Dar bir hava sahasında rüzgar ve coğrafya gibi etkenleri de göz önünde bulundurduğumuzda aynı anda onlarca hava aracının çalıştırılması hava trafiğini ve can güvenliğini riske atar. Bu nedenle birkaç hava aracından oluşan tim havalanıp görevini gerçekleştirip konuşlandığı yere dönerken bir diğer tim yangına müdahale için kalkış yapar" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı