Mars’ta 4,4 milyar yıl önce su vardı

NWA 7034 ve NWA 7533 isimleri ile bilinen göktaşları, Mars yeni keşifler konusunda büyük destek sunuyor. Bu defa farklı bir bulgu elde edildi.

Mars şu anda bile en fazla merak edilen gezegenler içerisinde ilk sıralarda yer alıyor ve Mars yeni keşifler her defasında farklı heyecanlar yaratıyor. Sahra Çölü’nde bulunan Mars kayaları bu keşifler için ciddi bir kaynak oluşturabildi. Yaklaşık 50 gram ağırlığına sahip olan numuneler, Mars’nı tarihi hakkında ayrıntılı bilgi veriyor.

Tokyo Üniversitesi’nden Prof. Takashi Mikouchi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, “Numunelerimiz, 4 farklı tür spektroskopik analize tabi tutuldu. Analiz, ekibimizi bazı heyecan verici sonuçlara ulaştırdı.” ifadelerine yer verildi.

Bu çalışmalar ile birlikte aslında Mars’ta 4,4 milyar yıl önce de su olduğu kesinleşmiş oldu. Normal şartlarda bilim insanları 3,7 milyar yıl önce su olduğunu söylüyordu. Şimdi ise buna 700 milyon yıl daha eklenmiş oldu. Muhtemelen bu tür uzay araştırmalarında “su bulundu” gibi ifadelerden bıktınız. Ancak yaşamın olabilmesi için su kesinlikle vazgeçilmez.

Bilim insanları hangi gezegene giderse gitsin ilk olarak mevcut su kaynaklarını arıyor. Ancak bu durum aynı zamanda pek sağlıklı olmayabilir. Bunun nedeni ise kendi organizmamızın benzerini aramamız. Uzayda yaşamış olan veya yaşayan canlılar belki de su dışında başka materyaller kullanıyordu.

Huawei işletim sistemi Android’i ezip geçebilir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
James Webb Uzay Teleskobu iki büyük kara deliğin birleştiğini ortaya çıkardı!
Einstein'ın teorisi kanıtlandı: Kara delik araştırması detayları
Oytun Erbaş olay yaratan bir açıklamada bulundu: "Wi-Fi sizin beyin dalganızı okuyor"
MEDY: Beyin Doku Dondurmayı Zararsız Hale Getiriyor