Mart Ayında Doğal Gaz Fiyatları Değişmiyor!

"BOTAŞ'ın mart ayı doğal gaz tarifeleri açıklandı! Konut tüketicileri için 1000 metreküp doğal gaz 4080 TL olarak belirlendi. Sanayi abonelerinin tarifesi ise aşama 1 için 8549 TL, aşama 2 için 11374 TL olarak sabit kaldı. Elektrik üretim amaçlı tarife değişmedi, 1000 metreküp doğal gaz 12000 TL

BOTAŞ'ın mart ayı doğal gaz tarifeleri konutlar için 1000 metreküp başına 4080 TL olarak belirlendi. Sanayi aboneleri için tarifeler sabit kalırken, elektrik üretim amaçlı tarife değişmedi. Türkiye, Avrupa'da en düşük doğal gaz fiyatına sahip ülke olarak öne çıkıyor.

BOTAŞ'ın web sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, mart ayında mesken ve sanayi abonelerinin doğal gaz tarifesi sabit kalırken, elektrik üretim amaçlı tarife de değişmedi.

Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulanacak satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Sanayi abonelerinin tarifesi ise aşama 1 için 8 bin 549 lira, aşama 2 için ise 11 bin 374 lira olarak açıklandı. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Doğal gaz fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor. Kurumun web sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) tutarları esas alındığında konutlarda, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

19 Mayıs 2024 Altın Fiyatları
İflas Eden İş İnsanı Hayrettin Şimşek, Hurdacılık Yaparken Kameralara Yakalandı
Kamu Personeline Fazla Mesai Ücreti Yok: Yeni Düzenlemeler ve Açıklamalar
Damacana Su Fiyatlarında İki Katlık Artış: Tüketiciler Endişeli
Gümüş Fiyatları Tarihi Rekor Kırarak 11 Yılın En Yükseğine Ulaştı