Mart ayında hangi sebze ve bitkiler dikilir?

Mart ayında bahçe ve tarla düzenlemeleri başladı! Ekime hazırlıkta olanlar için, domates, patates, kavun gibi birçok sebze ve süs bitkisi ekimine uygun zaman geldi. Uzmanlar, ekimlerin don tehlikesine karşı örtülmesini öneriyor. Detaylar haberimizde!

Mart ayı geldi ve bahçe sahipleri ile tarım alanında çalışanlar için hareketlenme başladı! Yabani otların temizlenmesi ve tarlaların hazırlanmasıyla birlikte, domates, patates, kavun gibi birçok sebze ve süs bitkisinin ekimi için uygun zaman geldi. Uzmanlar, don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor. Mart ayında ekim sezonuna dair detaylar haberimizde!

Mart ayının gelmesiyle bahçelerde ve tarlalarda düzenleme başladı. Yabani otlar ve taşlardan arındırılan tarlalar ekim yapmak üzere hazırlanırken, evinde sebze ya da bitki üretecekler, hangi bitkilerin üretileceğini araştırıyordu. İşte mart ayında ekilecekler listesi:

EKİNLERİN ÜZERİNİ ÖRTÜN

Mart ayı itibariyle birçok ürün ekime hazır hale gelir. Ekim koşullarına göre ılıman bölgelerde domates, patlıcan, salatalık, marul ve karnabahar ekilebilir. Fakat, bazı bölgelerde iklim koşullarından dolayı don tehlikesine karşı tedbirli bir ekim sağlanabilir. Ekinlerin üzerinin örtülmesi uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

MART AYINDA DİKİLEN SEBZELER

Mart ayında ekimler bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir. Patates ekimi, fasulyelerin tohum yatağının hazırlanışı ve ayın ikinci haftasında fasulye ekimi uygundur. Bu aylarda kavun, karpuz ve bezelye ekimi için uygun koşullar bulunur. Akdeniz ve diğer ılıman bölgelerde de salatalık, biber ve kabak hasat verir. İşte mart ayında ekilecek sebzeler:

- Patates
- Fasulye
- Kavun
- Karpuz
- Bezelye
- Bakla
- Soğan
- Bamya

MART AYINDA DİKİLEN SÜS BİTKİLERİ

- Sümbül
- Nergis
- Mine Çiçeği
- İpek Çiçeği
- Hanımdüğmesi
- Yer Açelyası (Godeçya)
- Kızgözü
- Kağıt Çiçeği
- Horozibiği
- Ateş Çiçeği
- Kirlihanım
- Latin Çiçeği
- Püskül Çiçeği

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente sarı kodlu uyarı
Bu tatlı hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı!
Yaşlanınca insanların pişmanlık duydukları “keşkeler”
Yumuşacık havluların sırrı tenis topundan geçiyor!
10 Mayıs: Tarihte bugün ne oldu?