Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları

Mart ayında Türkiye genelinde konut satışları yüzde 0,1 azalırken, İstanbul'da yüzde 18,1 arttı. TUİK verilerine göre, İstanbul 19 bin 40 konut satışıyla öne çıktı. Kars ise 317 konut satışıyla dikkat çekti. En düşük satışlar ise Ardahan, Bayburt ve Hakkari'de kaydedildi.

Mart ayında Türkiye genelinde konut satışlarındaki değişimler dikkat çekiyor. İstanbul'da yüzde 18,1'lik artışla 19 bin 40 konut satıldı, ancak genelde yüzde 0,1'lik bir azalma yaşandı. Kars ise 317 konut satışıyla öne çıktı. İller arasındaki bu farklılıklar, konut piyasasındaki çeşitli dinamikleri yansıtıyor.

Mart ayında Türkiye genelinde konut satışları, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Ancak İstanbul'da bu dönemde satılan konut sayısı yüzde 18,1 artarak 19 bin 40'a ulaştı. İstanbul'u, sırasıyla 9 bin 523 konut satışıyla Ankara ve 6 bin 413 konut satışıyla İzmir takip etti.

TUİK'in verilerine göre, Mart ayında Kars'ta 317 konut satışı gerçekleşti. Bununla birlikte, en düşük konut satışı sayıları sırasıyla 23 konut ile Ardahan, 42 konut ile Bayburt ve 55 konut ile Hakkari illerinde kaydedildi. Ayrıca, Ağrı'da 171, Iğdır'da 126 ve Ardahan'da 23 konut satışı gerçekleşti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye'nin Emeklilerine Yeni Düzenlemeler: Ücretsiz Konaklama ve Çeşitli İndirimler Geliyor!
2023 TÜİK Raporu: Türkiye'de Genç İşsizlik ve Eğitimdeki Boşluklar Belirginleşiyor
Trabzon'da Yaş Çay Sezonu Başladı: Verimlilik İçin Üreticiler Ter Döküyor!
İstanbul'da HPV Aşısı Programı: 85 Binden Fazla Başvuru Alındı
Erzurum'da Anne Cinayeti: İyi Hal İndirimiyle Müebbet Hapis Cezası