Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem ile İmamoğlu'nun danışmanı Murat ongun arasında "taksi" geri

İstanbul'da 2500 yeni taksi, Ulaştırma Bakanlığı'nın desteğiyle UKOME toplantısında kabul edildi. Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem, bu kararı eleştirerek, taksi sayısının artırılmasının sorunu çözmeyeceğini belirtti. İBB ve Ulaştırma Bakanlığı'na yönelik sert tepkiler gündeme geldi.

İstanbul'da, Ulaştırma Bakanlığı'nın desteğiyle, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında 2500 yeni taksi için hazırlanan teklif kabul edildi. Bu karar, şehirdeki taksi sorununu çözmek amacıyla atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi"ni onaylayacaklarını ve İstanbul’da yaşayan vatandaşların taksi şikayetlerine çözüm bulacaklarını duyurdu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, UKOME toplantısı sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2 bin 500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun" ifadesini kullanarak sistemin çağdaş, güvenli ve denetlenebilir olacağını vurguladı. İmamoğlu, bu süreçte destek veren tüm bileşenlere teşekkür etti.

Ancak bu karar, sektördeki bazı oyunculardan tepki aldı. Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem, Ulaştırma Bakanı'nın açıklamalarını alıntılayarak, İBB'nin sorunlu çözüm önerisini nasıl desteklediğini sorguladı. Öktem, "Bu, İstanbul’daki taksi kanserini daha da büyütecektir" diyerek, taksi sayısının artırılmasının sorunu çözmeyeceğini savundu. 

Öktem, eklediği açıklamada, "Ulaştırma Bakanlığı’nın 5 yıllık direncinin sona erdiğini belirterek, İBB'nin kanuna aykırı bir ihale ile İstanbul halkını mağdur edeceğini" ifade etti. "Daha büyük rant ile taksi problemi çözülecekmiş" diyerek, sektördeki usulsüzlük iddialarına da dikkat çekti.

İBB'nin 2500 yeni taksi kararına yönelik eleştiriler, Murat Ongun'dan yanıt buldu. Ongun, Öktem'in açıklamalarını hedef alarak, İBB'nin hiçbir kişi ya da kuruluşa "kıyak" yapmadığını ve kamuoyunu yanıltan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Ongun, lisans şartlarını sağlamış üç firmanın bulunduğunu ve İBB'nin bu süreçte adil davranacağını ifade etti.

Öktem, Ongun'a sosyal medya üzerinden yanıt vererek, Martı'nın lisans başvurusuna İBB'nin hâlâ yanıt vermediğini belirtti. BiTaksi'nin pazar hakimiyetine dikkat çekerek, Uber'in pazardaki durumu ve Taksim'in yeni bir oyuncu olduğunu vurguladı. 

Bu tartışmalar, İstanbul'daki taksi sorununa yönelik çözüm arayışlarının yanı sıra, sektördeki rekabetin yoğunluğunu da gözler önüne seriyor. Taksi sayısının artırılması gibi çözümlerin, uzun vadede sorunu daha da derinleştirip derinleştirmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.