Martı, İstanbul'da 100 Bin TAG Sürücüsü Milestone'ını TAGFest ile Kutladı

Martı, İstanbul'da 100 bin TAG sürücüsüne ulaşarak TAGFest'te coşkulu bir kutlama gerçekleştirdi. Şirket, paylaşımlı yolculuk yönetmeliğinin hayata geçirilmesini vurgulayarak sektördeki etkisini pekiştirdi.

Martı, İstanbul'daki 100 bin TAG sürücüsüne ulaşmanın mutluluğunu TAGFest adlı bir festivalle kutladı. TAGFest, Ora Arena'da gerçekleşti ve binlerce TAG sürücüsü ile Martı kullanıcısının katılımıyla renklendi. Şarkıcı İrem Derici'nin enerjik performansı etkinliğe katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Bu etkinlik, Martı'nın İstanbul'daki ulaşım sektöründeki yenilikçi yaklaşımlarını ve paylaşım ekonomisine katkılarını vurgulayarak şirketin sektöre olan etkisini pekiştirdi.

Martı'nın kurucusu Oğuz Alper Öktem, festivalde yaptığı konuşmada, İstanbul'daki 100 bin TAG sürücüsü ve ailelerinin "Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği"nin hayata geçirilmesini talep etti. Öktem, paylaşımlı yolculuğun çevreci taşımacılığın ve güvenli ulaşımın temelini oluşturduğunu belirterek, Türkiye'nin bu yönetmeliği en kısa sürede benimsemesi gerektiğini vurguladı. "Bu, teknolojik ve ekonomik ilerlemenin bir parçasıdır." dedi.

Öktem, Türkiye'nin dünyanın en büyük 50 ekonomisi arasında paylaşımlı yolculuk yönetmeliğine sahip olmayan tek ülke olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin bu alandaki eksikliğini eleştiren Öktem, "Dünyada 150'den fazla ülkede ve 10 binden fazla şehirde bu hizmet mevcut. Bizim de global ekonomideki yerimizi sağlamlaştırmamız ve bu modern taşımacılık modelini benimsememiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Öktem, paylaşımlı yolculuk ekosisteminin güvenli olduğunu vurgulayarak, "Arabaya kimin bindiği belli, bilgiler kayıtlı. Gittikleri güzergâhları kayıt altında tutuyoruz. Mobese kayıtları da belli. Bu bilgileri devlete ileteceğiz, bu da asayiş olaylarının çözümünü hızlandıracak." ifadelerini kullandı.

Martı'nın kurucusu, taksi sorununun vatandaşların oy tercihlerini etkileyeceğini belirtti. Taksi emekçilerinin zorlu şartlarını vurgulayan Öktem, "Bugün taksi emekçilerinin yüzde 95'i kiracıdır. Bunların hiçbirinin sosyal güvencesi yok. Günde 12 saat çalışıyorlar. Yevmiye ödüyorlar. Çok zor şartlarda çalışıyorlar. İnanılmaz bir emek sömürüsü var. Taksi plakası sayısı artarsa emek sömürüsü artar. Biz 100 bin sürücüyüz. Ailelerle ise 400 bin kişilik dev bir camiayız. Martı camiası İstanbul'daki en büyük camiadır. Bu kadar zorlu bir seçimde taksi sorunu kesinlikle sonucu etkileyecektir." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı