Maskeleri hazırlayın, ölümcül salgın hızla yayılıyor! TTB uyardı: Yaşadığımız bahar nezlesi değil

Türk Tabipleri Birliği (TTB), son bir aydır artan İnfluenza, Kovid-19, RSV ve diğer mevsimsel virüslerin etkilerine dikkat çekerek, toplumu maske, mesafe, hijyen ve havalandırma önlemlerini almaya çağırdı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), son bir aydır hızla yayılan İnfluenza, Kovid-19 ve diğer mevsimsel virüslerle mücadelede alınmayan tedbirlerin ciddi sorunlara neden olduğunu belirterek, topluma maske, mesafe, hijyen ve havalandırma önlemlerini hatırlatıyor. TTB, yaşanan tabloyu "bahar nezlesi değil, ölümcül İnfluenza ve Kovid salgını" olarak tanımlayarak, acil önlemlerin alınmasını vurguluyor.

ÖLÜMCÜL SALGIN TEHLİKESİ: TTB UYARIYOR

TTB Aile Hekimliği Kolu, online basın toplantısında solunum yolu hastalıkları kaynaklı salgınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Pandemi Çalışma Grubu üyesi Güçlü Yaman'ın verilerini paylaşarak fazladan ölüm sayılarının pandemi öncesi dönem ortalamasının üzerine çıktığını belirtti.

YOĞUN BAKIMLAR VE ACİL SERVİSLER DOLU

TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Ali İhsan Ökten, acil servislerin ve yoğun bakımların dolu olduğunu, randevuların aksadığını ve bu durumun diğer hastalıkları tedavi gereksinimi duyan insanları da etkilediğini vurgulayarak topluma maske, mesafe, hijyen ve havalandırma önlemlerini hatırlattı.

HASTANELERDE YIĞILMA BAŞLADI

TTB Merkez Konseyi üyesi Aydın Şirin, Adıyaman'da hasta sayısının arttığını, polikliniklerin dolduğunu ve özellikle işyerleri ile okulların bulaş ortamlarına dönüştüğünü ifade etti. Aile Hekimliği Kol Başkanı Emrah Kırımlı, pandemi döneminde benzer dalgalanmalar yaşandığını ancak alınan önlemlerle durumun kontrol altına alınabildiğini belirtirken, şu anda tedbir alınmadığı için daha ciddi bir durumla karşı karşıya olunduğunu ifade etti.

TOPLUMSAL SAĞLIK PROBLEM HALİNE GELDİ

Sibel Uyan, bir aya yakın süredir devam eden salgının İnfluenza, Kovid, RSV ve diğer mevsimsel virüsler kaynaklı toplumsal bir sağlık problemine dönüştüğünü belirtti. Hastane polikliniklerinin dolu olduğunu ve randevu almanın imkansız hale geldiğini ifade eden Uyan, acil durumlar nedeniyle hastaların aile sağlığı merkezlerine akın ettiğine dikkat çekti.

ÖNLEMLER ALINMALI: "YAŞADIĞIMIZ BAHAR NEZLESİ DEĞİL, ÖLÜMCÜL İNFLUENZA VE KOVİD SALGINI"

Sibel Uyan, son bir ay içinde gözlemlenen tabloyu "bahar nezlesi değil, ölümcül İnfluenza ve Kovid salgını" olarak tanımlayarak, toplumun ve sağlık çalışanlarının sürekli bilgilendirilmesi, koruyucu önlemlerin hatırlatılması ve eğitimlerin yapılması gerektiğini vurguladı. Sağlık kurumlarında maske takılmasının zorunlu olduğunu belirten Uyan, toplumun acil bir şekilde bu salgına karşı önlemler alması gerektiğine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Prof. Dr. Canan Karatay: Ekmek Bağımlılığına Dikkat Çekiyor
Akdeniz Diyeti Nedir? Sağlıklı ve Lezzetli Bir Yaşam Rehberi
Kalp böbrek ve gut hastalarına uzmanlardan beslenme tavsiyeleri
Hayalet hastalık ‘lyme’ın 300 hastalığa benzer belirtileri var!
Uzmanlar uyarıyor: Masa başında çalışanlar dikkat!