Matbaacıda görülen akrilat alerjisi protez tırnağa sıçradı

Prof. Dr. Emek Kocatürk Göncü, kalıcı oje ve protez tırnak uygulamasının devamlı yaptırılmasının cilt kanseri riskinin artırdığını belirterek “Uygulamalara ara vermek, uygulama öncesi güneşten koruyucu krem sürmek veya ucu açık eldiven giymek deri kanseri riskine karşı koruyucu...

Kalıcı oje ve protez tırnak uygulamasının devamlı yaptırılmasının cilt kanseri riskinin artırdığını söyleyen Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Emek Kocatürk Göncü, “Uygulamalara ara vermek, uygulama öncesi güneşten koruyucu krem sürmek veya ucu açık eldiven giymek deri kanseri riskine karşı koruyucu önlemler olabilir” dedi.

Göncü, diğer bir risk hakkında ise “Tüm bu uygulamalarda ortaya çıkabilecek ortak sorun, kullanılan ürünlerin içerisinde bulunan akrilatlara bağlı alerji gelişimidir” bilgisini verdi.

Göncü, şunları aktardı:

“Akrilat alerjisi daha önceleri çoğu zaman diş hekimleri ve diş teknisyenleri gibi dental personeller; matbaacılar, boyacılar ve yapıştırıcılarla temas eden işçilerde görülen bir durum iken son yıllarda özellikle akrilik tırnaklar, jel tırnaklar, kalıcı oje gibi tırnak işlemlerine bağlı olarak ortaya çıkıyor. Bu reaksiyonlar hem işlem uygulanan kişilerde hem de işlemi uygulayan estetisyenlerde görülebiliyor.

Ayrıca evde uygulama ile bu risk daha da artıyor.” Akrilat alerjisinin ellerde, parmakların uçlarında, tırnak çevresinde, el bileklerinde kızarıklık, kaşıntı, şişlik, soyulma, kabuklanma, kepeklenme gibi emarelerle ortaya çıktığını söyleyen Göncü, bu alerjinin geri dönüşü olmadığını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.