Matt Dawson, Paris Olimpiyatları İçin Parmak Kesmeyi Göze Aldı

Avustralyalı hokey oyuncusu Matt Dawson, Paris Olimpiyatları için parmağının bir kısmının kesilmesini kabul etti. Tokyo 2021'de gümüş madalya kazanan Dawson, sakatlığının şansını etkileyebileceğini düşündüğü için bu radikal kararı aldı.

Avustralyalı hokey oyuncusu Matt Dawson, Paris Olimpiyatları'nda ülkesi adına mücadele edebilmek için parmağının bir kısmının kesilmesini kabul etti. Daha önce Tokyo 2021'de gümüş madalya kazanan Dawson, sakatlığının Olimpiyat şansını etkileyebileceğinden endişeliydi ve bu nedenle radikal bir karar aldı. 146 kez Avustralya'yı temsil eden oyuncu, kararının hem Olimpiyatlar hem de sonraki yaşamı için bilinçli bir seçim olduğunu ifade etti.

Avustralyalı hokey oyuncusu Matt Dawson, Paris Olimpiyatları'nda ülkesini temsil edebilmek için parmağının bir kısmının kesilmesini kabul etti. Daha önce iki Olimpiyat'a katılan Dawson, bu kararı sakatlığının şansını etkileyebileceği düşüncesiyle aldı.

Tokyo 2021 Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Avustralya takımının önemli bir üyesi olan Dawson, Olimpiyatlardan iki hafta önce parmağını kırmıştı. Üçüncü kez Olimpiyatlara katılma fırsatı önünde olan 30 yaşındaki oyuncu, 146 kez Avustralya’yı temsil etti. Parmak sakatlığının tedavisi için plastik cerrahla birlikte karar veren Dawson, "Paris'te oyun şansını elde etmek için ve sonraki yaşamım için bilinçli bir seçim yaptım. Parmak uçlarımın bir kısmını kaybetmek zorunda kaldım ama hayatlarında daha büyük sorunlar yaşayan insanlar var; bu yüzden bu durumdan çok şanslı olduğumu düşünüyorum" dedi. 

Dawson, "Karar vermek için fazla zamanım yoktu" diyerek, hızlı bir karar vermek zorunda kaldığını da ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.