Mattel, İlk Görme Engelli Barbie'yi Piyasaya Sürdü

Mattel, ilk görme engelli Barbie'yi tanıttı. 60 yıl sonra ilk kez piyasaya sürülen bu özel bebek, görme engelli çocukların daha iyi temsil edilmesini amaçlıyor. Amerikan Körler Vakfı ile işbirliğiyle tasarlanan Barbie'nin gözleri ve bastonu, doğru bir temsili yansıtıyor.

Mattel, Barbie'nin 60. yılını özel bir adımla kutluyor: İlk görme engelli Barbie'yi piyasaya sürdü. Görme engelli çocukların daha iyi temsil edilmesini hedefleyen bu bebek, Amerikan Körler Vakfı ile işbirliğiyle tasarlandı. Barbie'nin gözleri ve bastonu, gerçek temsili doğru bir şekilde yansıtmak üzere özenle hazırlandı.

Mattel, ilk görme engelli Barbie bebeklerini piyasaya sürdü. 60 yıl önce ilk Barbie'yi tanıtan ünlü oyuncak firması, sosyal adalet ve kapsayıcılığa dair artan talepler doğrultusunda ürün yelpazesini genişletiyor. Yeni Barbie bebek, görme engelli veya az gören çocukların toplumda daha fazla temsil edilmesini hedefliyor.

Barbie'nin kıdemli başkan yardımcısı Krista Berger, "Barbie'nin bir oyuncak bebekten çok daha fazlası olduğunun farkındayız; o, kendini ifade etmeyi ve aidiyet duygusu yaratmayı temsil ediyor" dedi.

Mattel, Amerikan Körler Vakfı ile işbirliği yaparak, bebeklerin gözlerinden giysilerine kadar kör ve az gören bireyleri doğru bir şekilde yansıtmasını sağladı. Yeni Barbie’nin elinde beyaz ve kırmızı renkli bir baston bulunuyor ve gözleri, "kör bir bireyin farklı bakış açılarını" yansıtacak şekilde hafifçe yukarı ve dışarı bakıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.