Mauro Icardi, Milan Baros'un gol sayısını eşitledi!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında evinde İsveç temsilcisi Elfsborg ile karşılaştı ve ikinci yarıda 3 gol yemesine rağmen maçı 4-3 kazanmayı başardı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında evinde İsveç temsilcisi Elfsborg ile karşılaştı ve ikinci yarıda 3 gol yemesine rağmen maçı 4-3 kazanmayı başardı.

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, Galatasaray tarihindeki en fazla gol atan yabancı oyuncular sıralamasında ikinci sırada yer alan Milan Baros'un gol sayısını yakaladı. 31 yaşındaki santrfor, sarı-kırmızılı takımla üçüncü sezonunu geçirirken, Elfsborg maçıyla birlikte 85. resmi karşılaşmasına çıktı. Bu zamana kadar 60 gol atmış olan Icardi, Elfsborg’a karşı ilk golünü kaydederek toplamda 61 gole ulaştı ve Baros ile eşitlik sağladı.

Mauro Icardi ayrıca, son 6 resmi maçından 4'ünde gol katkısı sağladı. 25 Eylül'de başlayan süreçte hem Süper Lig hem de UEFA Avrupa Ligi'nde üçer maça çıkan Icardi, yalnızca birer maçta gol atamadı ve diğer 4 karşılaşmada 5 gol kaydetti.

Galatasaray, tarihindeki ilk iç saha galibiyetini bir İsveç takımına karşı elde etti. 1956-1957 sezonunda Avrupa serüvenine başlayan sarı-kırmızılı ekip, Elfsborg ile yaptığı bu karşılaşma, İsveç temsilcileriyle 8. randevusuydu. Daha önce 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi almış olan Galatasaray, Elfsborg’u yenerek galibiyet sayısını 2'ye çıkardı. Elfsborg maçına kadar tek galibiyetini 1976’da deplasmanda almıştı ve iç sahada İsveç takımlarına karşı çıktığı 5. maçta (2 beraberlik ve 2 yenilgi) ilk kez galip geldi.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ndeki son 17 maçında ise rakiplerine karşı yalnızca 2 kez kaybetti. 2021-2022 sezonundan itibaren oynanan bu 17 karşılaşmadan 8'ini kazanırken, 7'sinden de beraberlikle ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.