Mayıs ayında araç sahiplerini şaşırtan gelişme: Zorunlu trafik sigortası'nda yüzde 200 artış!

TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, milyonlarca araç sahibini etkileyen önemli bir değişikliğin kapıda olduğunu açıkladı. Bağcı, "Mayıs ayında trafik sigortasında ciddi bir artış olabilir" şeklinde konuşarak önemli bir uyarıda bulundu.

Son zamanlarda zorunlu trafik sigortalarında peş peşe yapılan değişiklikler dikkat çekiyor. En son alınan kararla birlikte trafik sigortası primlerinde aylık yüzde 5 artış öngörülmüştü. Ancak, Mayıs ayıyla birlikte trafik sigortalarında daha kapsamlı bir değişiklik bekleniyor.

15 GÜN GEÇERLİLİK KALKTI

Trafik sigortalarında araç devri ve iptal durumlarında, önceki sahibinden prim tahsilinin yapılması ve devir sonrası 15 gün boyunca geçerli kabul edilmesi uygulaması, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Bu karar, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. Geçtiğimiz ay ise mecburi trafik sigortasında riskli sürücüler için çözüm getiren "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" faaliyete geçirildi.

HER AY YÜZDE 5 ARTIYORDU

Uzmanlar, araç sahipleri için yapılan düzenlemelerin ardı ardına gelirken, mecburi trafik sigortası için Mayıs ayı uyarısında bulundu. Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu (TÜKONFED) Başkanı Turusan Bağcı, trafik sigortası primlerinin 2024 yılı Ocak ayından itibaren her ay yüzde 5 artırılacağını hatırlatarak bir uyarıda bulundu.

MAYIS AYINDA BÜYÜK ZAM GELİYOR

TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, "Mart ayında da Şubat ayına göre yüzde 5 artış devam etti. Nisan’da da Mart ayına göre trafik sigortası primleri yüzde 5 artacak. Ancak Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında değişiklik olacak" diyerek, "Hasar endeksi diyebileceğimiz araç fiyatı, parça tutarları, hasar oranları gibi birçok uygulamaya bakılıp trafik sigortası primlerini Mayıs ayından itibaren yükseltme ve düşürme yetkisini Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) almış oldu. Mayıs ayında da trafik sigortasında ciddi bir artış olabilir," sözlerini söyledi. 

KÖTÜ SÜRÜCÜYE YÜZDE 200 ZAM

Bağcı, "İyi sürücü ile kötü sürücü arasında önemli farklar olduğunun altını çizerek, 'İyi sürücü yüzde 50 indirim alabilirken, kötü sürücü yüzde 200'e kadar sürprim ödeyebiliyor. Bu da iyi sürücü ile kötü sürücü arasında trafik sigortası prim farkını 6 kata çıkarabiliyor. Mayıs ayında da endekse göre bir artış bekliyoruz. Bununla ilgili artış olabilir, dikkatli olmak lazım," şeklinde bir açıklamada bulunmuş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dev Makina Şirketi İflasını Açıkladı!
Verimli klima kullanımı için dikkat edilmesi gerekenler neler?
Hesabında parası olanlar dikkat: Vergi kararı sonrası kayıp başladı!
Sınır Ötesi Riyal Uygulaması: İran ve Rusya Ticarette Ulusal Para Birimlerini Tercih Ediyor
Altın sahipleri ve borçluları dikkate alsın! 24 yıllık bir rekor kırıldı!