Mayıs'ta 'ekmek kavgası' 100'den fazla işçinin canını aldı

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin hazırladığı rapora göre mayıs ayında yaşamını yitiren 146 işçiyi 113’ü işçi ve memur statüsünde çalışan ücretliler, 28’ini çiftçilerden ve küçük topları sahipleri,...

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin hazırladığı rapora göre mayıs ayında yaşamını yitiren 146 işçiyi 113’ü işçi ve memur statüsünde çalışan ücretliler, 28’ini çiftçilerden ve küçük topları sahipleri, beşi esnaf, 33’ü de kendi hesabına çalışanlar oluşturuyor.

EN ÇOK ÖLÜM TARIM VE İNŞAAT İŞKOLUNDA
Tarım ve orman işkolunda 37, inşaat ve yol işkolunda 30, taşımacılık iş kolunda 23, ticaret ve büro işkolunda 15, madencilik işkolunda yedi, metal işkolunda altı, konaklama ve eğlence işkolunda altı, belediye, genel işler kolunda beş, sağlık ve sosyal hizmetler işkolunda dört, ağaç ve kağı işkolunda üç, petrokimya ve lastik, çimento ve cam ile savunma ve güvenlik işkollarında iki, gıda, şeker, tekstil, deri, enerji işkollarında bir işçi hayatını kaybetti.

ÖLÜM SEBEBİ EN ÇOK EZİLME VE GÖÇÜK
İşçilerden 33’ü ezilme ve göçük, 26’sı trafik ve servis kazası, 24’ü yüksekten düşme, 18’i kalp krizi ve beyin kanaması, 10’u silahlı şiddet, sekizi intihar, sekizi yıldırım düşmesi, dördü boğulma ve zehirlenme, üçü elektrik çarpması, üçü kesilme ve kopma, ikisi nesne çarpması ve düşmesi, biri patlama ve yanma, altısı ise diğer nedenlerden ötürü yaşamını yitirdi.

İSTANBUL İLK SIRADA
Hayatını kaybeden işçilerden beşi 15-17, 19’u 18-27, 68’i 28-50, 36’sı 51-64, sekizi ise 65 yaş ve üstü grupta yer alıyor.

İşçi ölümlerinde İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Konya ve Antalya en üst sıralarda yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Batı Akdeniz İhracatı Nisanda Yükselişte: Çin'e Artan Satışlar Öne Çıkıyor
Zam oranı belirlendi! Emekli maaşı için iki olası senaryo bulunuyor
Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Altın borcu olanlar için korkutucu bir uyarı geldi! ABD'li dev banka tahminlerini paylaştı
Enflasyonun İkinci Dalgası: Piyasaları Nasıl Etkileyecek?