McDonald's hacklendi: Hackerlar yüz binlerce dolarlık vurgun yaptı

McDonald's'ın Instagram hesabı hacklendi ve GRIMACE adlı sahte kripto para tanıtıldı. Token'ın değeri hızla 20 milyon dolara yükseldi ama dolandırıcılık olduğu ortaya çıktı. Şirket, sosyal medya güvenliği ve kripto para manipülasyonuna dikkat çekti. Detaylar için tıklayın.

McDonald's'ın milyonlarca takipçisini hedef alan bir siber saldırıda, hackerlar Solana ağında yeni bir kripto para olan 'GRIMACE'ı tanıttı. Kısa sürede token'ın değeri 100 bin dolardan 20 milyon dolara yükseldi. Ancak bu dolandırıcılığın anlaşılmasıyla token hızla çöktü.

Hackerlar, McDonald's’ın Instagram biyografisine "Solana’daki 700.000 dolar için teşekkür ederim" notunu bıraktı. Bu saldırı sonucu şirket, hem büyük bir finansal kayıpla hem de itibar kaybıyla karşı karşıya kaldı. Ayrıca, saldırganların sosyal medyada kullandığı ırkçı ve aşağılayıcı ifadeler büyük tepkiye yol açtı.

McDonald's, resmi bir açıklama yapmadı ancak The US Sun’a konuşan bir yetkili, yaşanan olaydan dolayı özür diledi ve sosyal medya hesabındaki problemi çözdüklerini belirtti. Yetkili, saldırganların kullandığı dil için takipçilerinden özür diledi.

Siber güvenlik uzmanları, bu olayın sosyal medya hesaplarının güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kripto para piyasasındaki manipülasyon riskine karşı yatırımcıların daha bilinçli olmaları gerektiğine dikkat çekti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.