McLaren, Formula E’de de yer alacak

Formula 1’in elektrikli otomobillerle yarışılan versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz Formula E, her geçen daha da popüler hale geliyor.

Elektrikli otomobillere, haliyle de elektrikli otomobil yarışlarına olan ilginin artmasıyla birlikte bu alana yönelen markaların sayısı da hızla artıyor.

Yıllardır Formula 1’deki yarış araçlarıyla adından sık sık söz ettiren McLaren, haftalardır gündemde olan söylentileri doğruladı ve önümüzdeki sezondan itibaren Formula E’de yer alacağını açıkladı. Önümüzdeki yıl, Formula E’nin dokuzuncu yılında, yarışın 3. nesil araçları sahne alacak. Bu yeni nesle geçiş sırasında McLaren de Mercedes-EQ takımını satın alarak kendi markasını taşıyan yarış otomobilleriyle pistteki yerini alacak. Bildiğiniz gibi Mercedes ve McLaren Formula 1’de de uzun yıllar birlikte çalışmıştı.

Mercedes EQ takımının başında yer alan Ian James, geçiş sürecinde McLaren’in işini kolaylaştırmak için yeni takımın da başında kalacak.

Son sezonda kazanan takım Mercedes EQ olurken, Mercedes pilotu Nyck de Vries da şampiyonluğa ulaşan isim olmuştu. Yani anlayacağınız McLaren sadece bu yarışlara girmekle kalmıyor aynı zamanda en iyi takımı alarak oldukça iddialı bir giriş yapıyor.

McLaren tarafından yapılan açıklamada, McLaren’in her zaman en iyinin peşinde olduğu ve yeni teknolojilere geçişte öncü konumda olduğu vurgulandı. Bu yeni girişimle taraftarlarına ve ortaklarına heyecanlanacakları yeni bir alan açtıkları söylendi.

McLaren’in elektrikli otomobil yarışlarında nasıl bir performans sergileyeceğini bekleyip göreceğiz. Ancak McLaren takımı oldukça iddialı geliyor.

vivo S15 ve S15 Pro, 19 Mayıs’ta çıkıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
Apple'ın geliri düştü!
Arkeologlar buldukları şey karşısında şok oldular!: İşte o dev canlı!