McLaren: Geliştirme yarışında yine zirvede olmayı umuyoruz

Andrea Stella, McLaren'in 'geliştirme yarışında' rakiplerini geride bırakarak geçen yılki senaryoyu tekrarlayabileceğini umuyor. Stella, üçüncülüğü korumanın McLaren için 'güçlü bir sonuç' olacağını, ancak ellerine fırsat geçmesi durumunda Ferrari'yi yakalamaya çalışacaklarını da ekledi.

McLaren, 2023 sezonuna en gerideki takımlardan biri olarak başlamasına rağmen temmuz ayındaki Britanya GP'den itibaren dokuz podyum alarak Takımlar Şampiyonası'nda dördüncü oldu.

Şu anda üçüncü sırada yer alan McLaren, sıralamada Mercedes'in önünde yer alıyor. Ancak Ferrari'nin yarış performansında büyük ilerlemeler kaydetmesi sebebiyle İtalyan takımının gerisinde kalmış durumda. 

Woking fabrikasında 'güçlü bir ilerleme' gören takım patronu Stella, rakiplerini geride bırakmayı hedefleyen takımının geliştirme yarışında yine zirveye çıkmasını umuyor.

Geliştirme çalışmalarının Ferrari'yi yakalamak için yeterli olup olmayacağı sorusuna Stella şu yanıtı verdi: "Bu bir geliştirme yarışı olacak, dolayısıyla tek adımlık bir geliştirme yeterli olmayacak."

"Ancak geçen yıl rakiplerimizi geride bırakmayı başardık, bir sezonda rakiplerimizden daha fazla tur zamanı geliştirdik. Dolayısıyla bu, bizim için hedef olmaya devam ediyor."

 

"Piste getirmeyi planladığımız şeylerin gerçekleştiğini gördüğümüz sürece mutluyuz çünkü sağlam bir ilerleme yolunda olduğumuzu anlıyoruz."

Stella, üçüncülüğü korumanın McLaren için 'güçlü bir sonuç' olacağını, ancak ellerine fırsat geçmesi durumunda Ferrari'yi yakalamaya çalışacaklarını da ekledi.

Stella, "Bence gerçekçi bir senaryoda, şampiyonada üçüncü sırayı koruyabilmek harika bir sonuç olacaktır."

"Ama aynı zamanda, Ferrari ile rekabet edebileceğimizi düşündüğümüz bazı pistler de var. O noktada ise 'Neden olmasın?' diyoruz."

"Dürüst olmak gerekirse, Formula 1'de mesele 'böyle bir konumda olmak isterdim' demek değil, o konum için mümkün olduğunca çok zorlamaktır."

"Aracınızı mümkün olduğunca geliştirip yarış hafta sonlarındaki performansınızı mümkün olduğunca en üst düzeye çıkarırsınız; sonunda nerede olduğunuzu görmeye çalışırsınız."

"Miami'den sonra birtakım geliştirmeler yaptığımızda ne kadar rekabetçi olduğumuzu daha net bir şekilde göreceğiz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Motor Sporları Haberleri

Fernando Alonso: Emilia-Romagna GP gelmiş geçmiş en sıkıcı yarıştı
Aston Martin'in yeni güncellemelerinde, yeni ön kanat fikri dikkat çekti
FIA, 'Kevin Magnussen tarzı taktikleri' engellemek için daha sert cezalar planlıyor
Russell, Verstappen ile takım arkadaşı olmaya sıcak bakıyor
Sauber, Imola'ya yeni güncellemelerle geliyor