MEB, LGS ve YKS İçin Öğrencilere Kılavuzluk Ediyor!

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, LGS ve YKS öğrencilerine rehberlik etmek amacıyla örnek sorular ve önemli tavsiyeler paylaştı. Öğrencilere ders kitaplarını kullanmaları konusunda vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavına yönelik yayımlanan örnek soruların içeriği ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamına dair açıklamalarda bulundu. 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek LGS merkezi sınavına dikkat çeken Bülbül, sınava hazırlanan öğrencilere rehberlik etmek amacıyla Bakanlıkça örnek sorular hazırlandığını belirtti. Kullanılan en önemli kaynağın ders kitapları olduğunu vurgulayan Bülbül, öğrencilere yardımcı kaynak tavsiye edilmemesi gerektiğini ifade etti.

EĞİTİMİN AMACI VE ÖĞRENCİ HAZIRLIĞI

Bülbül, eğitim öğretim sürecinin öğrenciyi hayata hazırlama amacına vurgu yaparak, ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin bu doğrultuda düşünülmesi gerektiğini belirtti. LGS ve YKS gibi sınavlarda öğrencinin öğrenme çıktılarının belirlenirken, ders kitaplarının ana kaynak olarak kullanıldığını açıkladı. Öğrencilere sınavlara hazırlık sürecinde yardımcı kaynak tavsiye edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bülbül, ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtıldığını ve bu kaynağın yeterli olduğunu ifade etti.

YKS SORU HAVUZU İÇİN ORTAK ÇALIŞMA

Her yıl olduğu gibi bu yıl da liselerdeki kazanımların ve ders kitaplarının ÖSYM'ye gönderildiğini belirten Bülbül, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatı üzerine ÖSYM soru bankasına soru yazım çalışmalarının MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM uzmanları, akademisyenler ve Bakanlığa bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerce ortaklaşa gerçekleştirileceğini ifade etti. YKS için hazırlanacak soruların, Bakanlık tarafından müfredata uygun olarak hazırlanan ders kitaplarındaki konu, kazanım, etkinlik ve örnekleri kapsayacağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Kahramanmaraş'ta Mobilya Fabrikasında Yıldırım Yangını: 30 Milyon Liralık Zarar!
Edirne'de 112'ye Gelen Çağrıların %58'i Gereksiz: Asılsız İhbarlar Acil Durumları Tehlikeye Atıyor
Türkiye, Gazze'ye 52 bin ton yardım gönderdi: Yardım listesinde birinci sırada
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, Kaza Yerinde İncelemelerde Bulundu
İçişleri Bakanlığı Operasyonuyla: Suç Örgütü Üyeleri Sur'da Yakalandı