MEB'den amacı dışında faaliyet yapan 'kurslara' kapatma işlemi

MEB, "kişisel gelişim kursu" adı altında liselere ve yükseköğretime hazırlık yapan kurslara yönelik işlemler başlattı. Amacı dışında faaliyet gösteren kursların kapatılacağına dair valiliklere yazı gönderildi. Kurumlar, izinlerini doğru kullanmadıkları takdirde ruhsatları iptal edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi izinlerini "kişisel gelişim kursu" olarak alan ancak öğrencileri liselere ve yükseköğretime geçiş sınavlarına hazırladığını iddia eden kurslarla ilgili önemli bir adım attı. Bu kursların, amacının dışına çıktığı gerekçesiyle kapatılması için işlemler başlatıldı.

Eğitim faaliyeti yürüten bazı kişisel gelişim kurslarının, resmi izinleri olmaksızın bu tür içerik sunarak faaliyet gösterdiğine dair MEB'e şikayetler yapıldı. Bu şikayetler üzerine, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, 81 il valiliğine yazı göndererek, bu kurumlara yönelik yaptırımların uygulanacağını bildirdi.

Gönderilen yazıda, "çeşitli kurslar", "özel öğretim kursları" ve "sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri" olarak tanımlanan kurumların, kendi izinleri doğrultusunda faaliyet göstermeleri ve kursiyer kayıtlarını bu çerçevede yapmaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, farklı bir türde etkinlik yapmak isteyenlerin gerekli şartları yerine getirerek dönüşmeleri gerektiği, aksi takdirde iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının iptal edileceği belirtildi.

MEB, valiliklerden, kişisel gelişim kurslarının faaliyetlerini denetlemelerini ve takip etmelerini talep etti. Kurum açma iznini amacı dışında kullananlar hakkında, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılması istendi. Amacına uygun hareket etmeyen sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri ile özel öğretim kurslarının da faaliyetlerine son verileceği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.