MEB'den Bakanlığın kitaplarını okutmayan özel okullar hakkında inceleme başlatılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda Bakanlıkça hazırlanan ders kitaplarının okutulup okutulmadığını takip edecek.

MEB'DEN ÖZEL OKULLARA YENİ GENELGE

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine yeni bir genelge gönderdi. Bu genelgede, Bakanlık tarafından hazırlanan ders kitaplarının özel okullarda okutulup okutulmadığı konusunda gerekli takiplerin yapılması istendi.

DERS KİTAPLARININ KULLANIMI

Genelgede, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel okullardaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin, Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylı öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri doğrultusunda yürütüldüğü hatırlatıldı. Ayrıca, Bakanlıkça hazırlanan ders kitaplarının, resmi okullarla birlikte özel okullara da dağıtıldığı vurgulandı.

YALNIZCA ONAYLI KİTAPLAR

Genelgede yer alan ifadelere göre, "Bakanlığımızca dağıtımı yapılan ders kitapları haricinde ilgili sınıf düzeylerinde Bakanlığımızca onaylanmış ders kitabı bulunmadığından, tüm okullarda ders kitabı olarak yalnızca Bakanlığımızca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun olarak hazırlanan ders kitapları okutulabilecektir." 

GEREKEN TAKİP VE İNCELEME

Son olarak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ve diğer öğretim programlarına uygun şekilde hazırlanan ders kitaplarının özel okullarda okutulup okutulmadığı konusunda gerekli takibin yapılması ve ders kitaplarını okutmayan özel okullar hakkında gerekli incelemenin yapılması talep edildi. Genelgede, ilgili makamlara bilgi verilmesi ve gereken işlemlerin yapılması rica edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.