MEB'den öğrencilere yasak geldi: 81 İlde geçerli olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatilinin başlamasına kısa bir süre kala, okulların mezuniyet törenleri için yeni düzenlemeler getirdiğini duyurdu. Bu yönerge ile, mezuniyet kutlamalarının milli ve manevi değerlere uygun, israfı ve gösterişi önleyen bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatiline yaklaşırken mezuniyet törenlerinin nasıl düzenleneceğine dair yeni bir yönerge yayınladı. Bu yönerge ile, mezuniyet kutlamalarının milli ve manevi değerlere uygun, israfı ve gösterişi önleyen bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

OKUL DIŞINDAKİ MEKANLARDA MEZUNİYET AKTİVİTELERİ GERÇEKLEŞTİRİLMEYECEK

Yönergeye göre, okul yönetimleri, velilerin onayıyla birlikte, öğrencilerin yaş ve gelişim düzeylerine uygun, pedagojik olarak sağlıklı etkinlikler planlayacaklar. Bu etkinlikler sırasında, öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan ve olumsuz davranışlardan kaçınılması için okul yönetimi, öğretmenler ve veliler arasında sıkı bir iş birliği sağlanacak. Böylece, mezuniyet törenleri sadece bir kutlama değil, aynı zamanda öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak bir etkinlik haline gelecek.

Okul dışındaki alanlarda mezuniyet etkinliklerinin düzenlenmesi önlenerek, öğrenci ve okul çalışanlarının birlik ve bütünleşmesini teşvik eden, okul kültürünü zenginleştiren faaliyetlerin vurgulanması benimseniyor. Bu çerçevede, velilere ve okullara ek yük getirecek faaliyetlerden kaçınılması gerektiği vurgulanmaktadır. Ayrıca, okulların düzenlediği tüm mezuniyet etkinliklerinin ilgili millî eğitim müdürlüklerinin onayı ile yapılması gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.