MEB'e ait öğretmenevinin bahçesinde laiklik karşıtı kitapçık dağıtıldı!

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğüne ait öğretmenevinin bahçesinde düzenlenen kermeste, anayasadan laiklik ilkesinin çıkartılması gerektiğini savunan kitapçıklar

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğüne ait öğretmenevinin bahçesinde düzenlenen kermeste, anayasadan laiklik ilkesinin çıkartılması gerektiğini savunan kitapçıklar dağıtıldı.

Hayrat Yardım Derneği ve Hayrat Vakfı tarafından Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı öğretmenevi ve akşam sanat okulu bahçesinde bir kermes düzenleniyor.

Sözcü'den Mehmet Andaç'ın haberine göre 23 Nisan tarihinden beri devam eden kermeste, vatandaşlara "Suriye Raporu" adlı bir kitapçık dağıtılıyor. İlgili kitapçığın 29’uncu sayfasında laikliğin anayasadan kaldırılması gerektiği belirtilen bir bölüm bulunuyor.

Skandal ifadelerin bulunduğu bölümde şu ifadeler yer alıyor: “Suriye'de ve diğer tüm İslam beldelerinde Türkiye'nin laik görüntüsü en büyük problemi oluşturmaktadır. Laik bir Türkiye'nin tüm İslam dünyasında da İslami cihetle söz sahibi olması mümkün değildir. Tüm ehlisünnet toplumları barındıran devletlerin çektiği en büyük sıkıntı da budur. İslami hassasiyeti olan dünya müslümanları, zahirde takva görüntüsü yüksek olan Suudi Arabistan tarafına ve selefi düşünceye kaymaktadırlar. Bu sebeple Türkiye anayasasından laiklik ilkesi çıkarmalı, bugünkü gençliğin anlayacağı tarzda, iletişim araçlarını da kullanarak etkin bir şekilde islami eğitim üzerinde durulmalıdır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

AUZEF Bahar Dönemi vize sınavları ne zaman, saat kaçta?
1 Mayıs tarihinde nöbet ve ek dersleri olan öğretmenlere ödeme yapılacak mı?
MEB'de, yeni müfredatı destekleyecek "dijitalleşme" mesaisi
Okullar ne zaman kapanacak? Karneler hangi gün alınacak? (2023-2024 MEB takvimi)
2024 EKPSS neticeleri ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu