‘MEB’i hukuk dışı bir şekilde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve TÜGVA birlikte yönetiyor’

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenecek kulüp faaliyetleri Eğitim Sen'in dikkatini çekti. Sendika vakıf ve derneklerle yapılan bazı toplantılara...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenecek kulüp faaliyetleri Eğitim Sen'in dikkatini çekti. Sendika vakıf ve derneklerle yapılan bazı toplantılara katılmayacak.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli vakıf ve derneklerle yaptığı işbirliği sonucunda oluşturulan kulüp faaliyetlerine katılmama kararı aldı. Karar, bakanlığın Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile yaptığı işbirliklerinin genişlemesi sonrasında alındı.

Cumhuriyet’ten Figen Atalay‘ın haberine göre; son olarak il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazı ile TÜGVA ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenecek kulüp faaliyetleri konusunda toplantı yapılması istendi. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “MEB’in tüm kapıları TÜGVA’ya açık hale getirilmiş durumda. MEB’i hukuk dışı bir şekilde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve TÜGVA birlikte yönetiyor” dedi.

Hedef kitlenin, resmi ve özel öğretim kurumlarındaki tüm öğrenciler olduğunu belirten Aydoğan, “Kamu yöneticilerinin görevi gereği tüm kesimlere eşit mesafede olması gerekirken, MEB kendi görevlerini bu kuruma devredecek aşamaya gelmiş durumda. MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği 12 Eylül 2019’da değişti, bir hafta sonra okullara yazı gönderildi. Yönetmelik değişikliğinin TÜGVA için değiştirildiği, TÜGVA için başlı başına ayrı bir yönetmelik yayımlandığı çok açık. Hukuk dışı bir şekilde de 2016 yılında bir protokole dayanarak yapılıyor bu iş. Artık eğitimi MEB yerine TÜGVA vb. yapıların yönettiği bir süreci yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu, üyelerinin, bu tip faaliyetlere katılmaması kararı aldı. Kararda, “Milli Eğitim Bakanlığı ve söz konusu dernek ve vakıflarla yapılan işbirliği sonucunda bazı kulüplerin kurulması ve bu kulüplere danışman öğretmen belirlenmesinde bu kurumlarla MEB’in işbirliği içerisinde çalışması düzenlenmiştir. Bu türden bir işbirliğinin, kamusal eğitimin temel özelliklerinin zarar görmesine neden olacağı açıktır” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!