Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan Filistin çağrısı: 'Siyasi farklılıklarımızı bir kenara bırakmalıyız

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cenevre'de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında, Filistin davasının önemine vurgu yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği İstişare Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, İsrail'in güç kazanmasının İslam dünyasının içindeki bölünmüşlükten kaynaklandığını vurgulayarak, "Tarihin bu kritik döneminde, tüm insanlığın, özellikle de İslam ümmetinin birlik ve beraberlik göstermesi gerekiyor. Son bir yıldır Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı soykırım kampanyasına tanık oluyoruz" dedi.

İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak ağır suçlar işlemeye devam ettiğini ifade eden Kurtulmuş, "Şu anda bu zulmü ağır bombardıman ve kara saldırılarıyla Lübnan halkına da yönlendirmiş durumda. Bu zor koşullarda Lübnan halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Netanyahu ve ekibi, işledikleri korkunç suçlar nedeniyle bir gün uluslararası mahkemelerin önünde hesap vereceklerdir. Uluslararası kurumlar, bu tehlikeyi önlemek bir yana, gerekli tedbirleri almakta bile başarısız kalmışlardır. Parlamentolararası birliğimiz de bu durumdan muaf değildir" diye konuştu.

Kurtulmuş, Filistin davasının savunulması gerektiğinin altını çizerek, "İsrail’in gücü, yalnızca askeri kuvvetinden veya küresel finans ve medya üzerindeki hakimiyetinden gelmiyor; bu gücü, İslam dünyasının parçalanmışlığından besleniyor. Filistin gibi ortak çıkarlarımız olduğunda, siyasi farklılıklarımızı bir kenara bırakmalı ve bir bütün olarak hareket etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.