Meclis, cezaevlerindeki ihlalleri görmezden geldi: 443 önergeye 8 yanıt

Meclis Başkanlığı, hak ihlallerinin arttığı cezaevleriyle ilgili gündeme gelen konuların neredeyse tamamını yanıtsız bıraktı. 443 önergeden sadece 8’ine yanıt verildi.Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Türkiye cezaevlerindeki...

Meclis Başkanlığı, hak ihlallerinin arttığı cezaevleriyle ilgili gündeme gelen konuların neredeyse tamamını yanıtsız bıraktı. 443 önergeden sadece 8’ine yanıt verildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Türkiye cezaevlerindeki hak ihlalleriyle ilgili olarak Meclis Başkanlığına sunulan soru önergeleri ve araştırma talepleri yanıtsız kaldı. Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp’in 26. yasama döneminde Meclis Başkanlığının cezaevlerindeki hak ihlalleriyle ilgili çalışma performansına dair verdiği soru önergesine gelen yanıt, Meclisin gündemden düşmeyen bu konuya duyarsız kaldığını da gözler önüne serdi. 

AKP’li Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın’ın imzasıyla Yiğitalp’e gönderilen yanıtta, 26. yasama döneminde sadece cezaevlerindeki hak ihlalleriyle ilgili olarak 443 yazılı soru önergesinin ilgili bakanlığa ulaştırılması için Meclis Başkanlığına sunulduğu belirtildi. Söz konusu yazılı soru önergelerinden ise sadece 8’i süresi içinde yanıtlandı. 353 soru önergesi ise süresi içinde cevaplandırılmadığı için sadece gelen kağıtlar listesinde yer alarak kayıtlara girdi. 

ARAŞTIRMA TALEPLERİ DE KARŞILIK BULMADI

Meclis araştırması talep edilen hak ihlalleri de Meclisin duyarsızlığı ile karşı karşıya kaldı. Bu dönemde Meclis Başkanlığına cezaevleri ile ilgili olarak 50 Meclis araştırması önergesi verildi. Ancak bunlardan sadece 3’ü işleme alındı. 

Diğer araştırma önergelerinin ne zaman gündeme geleceği ise belirsiz. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Sırbistan Ziyareti: Diplomatik Hamle ve Tarihi Hatırlatma
AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu