Meclis Dilekçe Komisyonu Bafa Gölü'ne gidiyor

Ege Bölgesi'nin en büyük doğal gölü Bafa Gölü, nesli tükenme tehlikesi altındaki kuş türlerine ev sahipliği yapıyor. Ancak çevresindeki kirlilik, ekosistemini tehdit ediyor. TBMM Dilekçe Komisyonu, bu sorunları yerinde incelemek için 4-5 Kasım'da bölgeye giderek çözüm önerileri sunmayı hedefliyor.

Bafa Gölü, Ege Bölgesi'nin en büyük doğal gölü olmasının yanı sıra, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Ancak göl ve çevresindeki kirlilik, ekosistemini ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu konuyla ilgili olarak, Meclis'e çok sayıda dilekçe iletildi.

Dilekçeleri inceleyen TBMM Dilekçe Komisyonu, sorunları yerinde görmek amacıyla Bafa Gölü'ne bir ziyaret gerçekleştirecek.

Komisyon Başkanı Sunay Karamık, bölgede maden ocakları, gölün su kaynaklarının azalması, kirlenme ve define avcılığı gibi birçok karmaşık sorunun mevcut olduğunu vurgulayarak, bu sorunlara el atmanın ve bölge halkının uzun süredir beklediği çözümleri sağlamanın önemine değindi.

Karamık başkanlığındaki heyet, 4-5 Kasım tarihlerinde bölgeye giderek araştırmalar yapacak ve Bafa Gölü'nün sorunlarını tespit edecek. Yapılan çalışmalar sonucunda, problemleri ve çözüm önerilerini içeren kapsamlı bir rapor hazırlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.