Meclis, maden ocağında meydana gelen toprak kaymasını araştırmak amacıyla komisyon kuruyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili tüm detayları araştırmak ve muhtemel maden kazalarının önlenmesi için alınacak tedbirleri belirlemek amacıyla bir araştırma komisyonu kurulması kararı alındı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasının tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önergeler birleştirilerek kabul edildi. Bu kararla birlikte, maden kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için bir komisyon oluşturulacak.

Komisyonun 22 üyeden oluşacağı ve çalışma süresinin 3 ay olacağı belirtildi. Ayrıca, gerektiğinde Ankara dışında da çalışma imkanına sahip olacaklar. AK Parti'nin önergesi doğrultusunda, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gündemin ilk sırasına alındı.

Milletvekilleri, yaşanan maden kazası ve çevresel etkilerine dair çeşitli görüş ve değerlendirmelerde bulundular. Meclis'te yapılan görüşmelerin ardından, Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulmasına ilişkin önergeye tüm siyasi partilerin olumlu oy kullandığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.