Meclise koronavirüs test cihazı kuruldu!

Koronavirüs testiyle ilgili tartışmalar devam ederken, milletvekillerine yapılan Kovid-19 testleri için Meclis’e PCR testi cihazı kurulduğu öğrenildi

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’in düzenli koronavirüs testi yaptırdığını söylemesiyle başlayan ‘ayrıcalıklı zümre’ eleştirisini haklı çıkartan bir gelişme yaşandı.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, “Yurttaş hastaneye gittiğinde test yaptıramaz ama TBMM’ye geldiğinde test yaptırabilir. Kurulan PCR testi makinaları yüzbinlerce dolar değerinde” dedi.

Vatandaşlar ve sağlık çalışanlarına test yaptırmakta zorluk çektiği bir zamanda AKP’li milletvekilleri ve bürokratların düzenli test yaptırdığı ortaya çıkmıştı. AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, yalnızca 1 ayda 8 test yaptırdığını söylerken, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil de yaptırdığı düzenli testler sırasında koronavirüse yakalandığını açıklamıştı.

Koronavirüs testiyle ilgili tartışmalar devam ederken, TBMM’de yapılan Covid-19 testleri için meclise PCR testi cihazı kurulduğu bildirildi.

Birgün’e konuşan CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, Meclis’e kurulan PCR test cihazıyla ilgili, “Saray her gün test yaptırıyor. Sağlık Bakanlığının açıkladığı testlerin büyük bir kısmı zaten Saray’da yapılıyor. Yurttaş hastaneye gittiğinde test yaptıramaz ama TBMM’ye geldiğinde test yaptırabilir. TBMM içerisine PCR testi makineleri kuruldu. Artık Meclis içerisinde yapılan testler başka yerlere gönderilmiyor. Kurulan PCR testi makineleri yüzbinlerce dolar değerinde” dedi.

İHTİYAÇ OLAN ŞEHİRLERE KURULABİLİRDİ

İyi Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur ise, “Meclis’e beş dakika uzaklıkta Hıfzıssıhha var ve testler oraya gönderilemiyor mu? Bunu ne amaçla yaptılar bilmiyoruz. Şu an ülkenin birçok noktasındaki laboratuvarlarda yeteri kadar test yapılamıyor, şehir dışına çıkan herkese test yapılsın, asıl elzem olan bu bence” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Bazı isimler değişiyor
Günlük kirası 25 bin TL; Allah ıslah etsin
Marmaris’te seçim zirvesi
Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek