Meclis'in önünde 'başkanlığa hayır' diyenlere TOMA'lı, gazlı, plastik mermili müdahale

TBMM bugün AKP ve MHP'nin üzerinde anlaşıp Genel Kurul'a getirdiği 'başkanlık anayasası'nı görüşmeye başlayacak. Kritik oturum saat 14.00'te açılacak. Meclis'teki anayasa görüşmelerinin 15 gün sürmesi bekleniyor. Teklifin...

TBMM bugün AKP ve MHP'nin üzerinde anlaşıp Genel Kurul'a getirdiği 'başkanlık anayasası'nı görüşmeye başlayacak. Kritik oturum saat 14.00'te açılacak. Meclis'teki anayasa görüşmelerinin 15 gün sürmesi bekleniyor. Teklifin en az 330 oyla geçmesi halinde Türkiye referandum sürecine girecek. AKP'nin teklifi geçirebilmesi için MHP'nin desteğine ihtiyacı var.

MECLİS'İN ÖNÜ KARIŞTI

CHP'li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu, STK üyeleri ve avukatlardan oluşan grup, Meclis Dikmen Kapısı önünde anayasa değişiklik teklifine ilişkin görüşmeleri protesto etmek üzere toplanmak isteyince çevik kuvvet ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti. 'Başkanlık sistemine hayır' demek için TBMM önüne gelen yurttaşlar ile polisin karşılıklı bekleyişi sürüyor.

ERDOĞDU: MECLİS KUŞATILMIŞ DURUMDA

CHP'li Aykut Erdoğdu, Meclis önünde yaptığı açıklamada, "TBMM şuan kuşatma altında. TBMM kendi polisimiz tarafından kuşatma altına alınmış durumda. Yazık o gencecik polis çocuklara talimat vermişler. Cumhuriyet'i yıktırmayacağız. Hainlere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz" dedi.

TANRIKULU: BU ORTAMDA ANAYASA YAPILAMAZ

CHP'li Sezgin Tanrıkulu da Meclis önünden yapılan bir Periscope yayınında açıklamalarda bulundu. "Kimsenin elinde silah yok burada, kimse canlı bomba değil burada. Herkesin bildiği kanaat önderleri, barolar, mühendis odaları buradalar. Bunlar görüşlerini açıklamazsa kim açıklayacak?" diye soran Tanrıkulu, "Bu ortamda anayasa yapılamaz" ifadelerini kullandı.

MİLLETİN MECLİSİ MİLLETE KAPATILAMAZ
Diktatörlüğe giden yolun taşlarını döşeyecek anayasa değişikliğine karşı en demokratik haklarını kullanmak isteyen sivil toplum örgütleri bugün saat 13:00'te TBMM önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ne var ki, halkın tepkisine ve sesine daha ilk günden tahammülü olmayanlar, STK'ların kendi Meclisleri önünde toplanmasına karşı çıktı. CHP Milletvekillerinin destek verdiği STK'ların bildirisini TBMM girişinde Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan seslendirdi.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu