Meclis'in Tatil Tarihi Belirsiz: Sağlıkta Yeni Düzenlemeler Kabul Edildi

Meclis'in tatil tarihine dair belirsizlik sürerken, sağlık alanında önemli düzenlemeler içeren bir yasa teklifi kabul edildi. Sağlıkta sözleşmeli personel sayısının artırılması ve yeni düzenlemelerin alınması, vatandaşların ilgisini çekerken...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yerel seçimler öncesinde tatil dönemine gireceği düşünülse de, resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Mart ayının ilk haftalarında Meclis'in tatile girmesi beklenirken, bu tarihle ilgili kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Vatandaşlar, Meclis gündemi ve düzenlemelerini yakından takip ederken, tatil tarihini de merakla bekliyor.

SAĞLIK ALANINDA YENİ DÜZENLEMELER KABUL EDİLDİ:

Öte yandan, TBMM Genel Kurulu'nda sağlık alanında önemli düzenlemeleri içeren bir yasa teklifi kabul edildi. Bu teklifle sağlıkta sözleşmeli personel sayısı 36 bine çıkarılarak, eleman temininde sorun yaşanan yerlerde sözleşmeli pozisyon sayısı artırılacak. Ayrıca, ebelerin görev tanımında değişiklik yapılacak; yeni mezun diş hekimleri bağımsız muayenehanelerde görev alabilecek. Yerli ilaç sektörünü desteklemek adına ilaç ruhsatlandırma sürecinde kolaylıklar sağlanacak. Bu düzenleme kapsamında iki aylık bekleme süresi kaldırılacak ve ruhsatname harçları yeni kriterlere göre belirlenecek.

2024 YEREL SEÇİM TAKVİMİ:

2024 yerel seçim takvimine göre, seçime katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yeri 27 Ocak'ta Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılacak kurayla belirlenecek. Siyasi partiler, il ve ilçe belediyeleri başkan adayları ile belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyelikleri listelerini 20 Şubat saat 17.00'ye kadar YSK'ye teslim edecekler. Seçim propagandası ve yasakları 21 Mart'ta başlayacak ve propagandanın sonu 30 Mart saat 18.00, seçim yasaklarının sonu ise 31 Mart saat 23.59 olarak belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Japonya Türkiye'yi uyardı: THY'de bir Rolex çetesi kurmuşlar!
Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 20 İlde Operasyonlarla 366 Şüpheli Yakalandı!
Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!