Meclis’te 19 yeşil pasaport kanun teklifi bekliyor!

Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları, Avrupa'nın yeşil pasaporta vize koyma endişesiyle yeni taleplere temkinli yaklaşırken, TBMM'de 19 yasa teklifi sunuldu. Eczacılar, gazeteciler ve diğer meslek gruplarının yeşil pasaport alması için öneriler getirildi.

Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları, Avrupa ülkelerinin yeşil pasaporta vize uygulayabileceği endişesi nedeniyle yeni başvurulara karşı temkinli bir yaklaşım sergiliyor. Gazetecilerden eczacılara kadar pek çok meslek grubu, yeşil pasaport talebinde bulunuyor. TBMM'de bu konu hakkında sunulan yasa tekliflerinin sayısı 19'a ulaştı.

Sözcü'de yer alan habere göre, CHP, MHP, DP, DEVA, YRP ve İYİ Parti tarafından hazırlanan yasalarla, eczacılar, gazeteciler, TIR şoförleri, belde belediye başkanları, serbest muhasebeciler, tüm hakim ve savcılar, engelli memurlar, bekçiler, muhtarlar, gardiyanlar, özel sektördeki doktorlar, tiyatro sanatçıları, öğretim üyeleri, TBMM danışmanları ve sendika yöneticilerine yeşil pasaport verilmesi talep ediliyor.

Bu tekliflerin kabul edilmesi durumunda eş ve çocuklarla birlikte en az 800 bin kişi daha yeşil pasaport sahibi olabilecek. Hâlihazırda Türkiye'de 1 milyon 200 bin kişi yeşil pasaport taşımakta. Ülkede 50 bin muhtar, 29 bin bekçi, 68 bin infaz koruma memuru, 3 bin sendika yöneticisi, 15 yıllık kıdemi olan 3 bin basın kartlı gazeteci, 18 bin eczacı ve 16 bin hakim-savcı bulunuyor.

Ancak Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları, Avrupa ülkelerinin yeşil pasaporta yönelik olası vize uygulamaları nedeniyle yeni taleplere olumlu yanıt vermekte zorlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.