Meclis'te gazetecilere yasak

Meclis Başkanlık Divanı muhalefetin itirazlarına rağmen yeni yasama yılı için kısıtlamaları arttırdı.Cumhuriyet’inhaberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı güvenlik planlamasında, Meclis kulislerine...

Meclis Başkanlık Divanı muhalefetin itirazlarına rağmen yeni yasama yılı için kısıtlamaları arttırdı.

Cumhuriyet’inhaberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı güvenlik planlamasında, Meclis kulislerine milletvekillerinin danışmanları dahil kimsenin girişine izin verilmeyecek.

Yeni güvenlik planlamasında Meclis’e girişlere farklı kısıtlamalar getirecek. Bunlar, ziyaretçi sayısına sınırlama, bir yıl hapis cezası alanların Meclis’e girişinin yasaklanması ve ana binaya turnikeli sistem kurulması gibi uygulamaları içeriyor.

Öte yandan gazeteci ve personellere de ayrı kapı uygulaması getirildi. Buna göre araçla gelen personel, milletvekili danışmanları, parlamento muhabir, kameraman ve fotoğrafçıları ile bu kişilerin birlikte getirdiği misafirler Güvenlik kapı ile Çankaya kapı arasında mevcut alana açılacak ayrı bir kapıyla giriş yapacak.

GAZETECİLERE KULİS YASAĞI
Gazeteciler araçlarını kendilerine tahsis edilen alana park ettikten sonra güvenlik kontrolünden geçerek yaya olarak yerleşkeye giriş yapabilecek.

Ancak gazetecilerin için asıl önemli olan kulis yasağı oldu. Buna göre kulislere milletvekilleri danışmanları dahil hiç kimse giremeyecek. Kulislerde bakanlara yalnızca bir koruma ve bir danışman eşlik edebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Yarış başlıyor! Çin'den gelen BYD Seagull, elektrikli Panda'nın önünde!
Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi
Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı