Meclis'te 'kılıç artığı' tartışması: Tansiyon yükseldi

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında saat 14.00’te açıldı.Genel Kurul’daki “kılıç artığı'' tartışmasına yanıt veren MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, “MHP’yi Kürt düşmanı gibi göstermeye...

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında saat 14.00’te açıldı.

Genel Kurul’daki “kılıç artığı'' tartışmasına yanıt veren MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, “MHP’yi Kürt düşmanı gibi göstermeye yönelik değerlendirmelere ilişkin bir eleştiride bulunuyor Sayın Genel Başkan grup konuşmasında. Kılıç artığı ifadesi bir defa nedir diye ben de baktım. Kılıç artığı ifadesi Türk tarihinde savaş ve fetihlerden sonra geride kalan zevata verilen bir isim bir tanımlama" dedi. Bu ifadeyi "Sosyolojik bir ifade" olarak değerlendiren Usta, "Hiçbir zaman bu ifade Alevilere karşı da kullanılmış değildir. Aleviler bu toprakların sahibidir, asıl sahibidir, bu vatanın sahibidir. Bunlar için MHP’nin Genel Başkanı’nın hiçbir şekilde böyle bir ifade kullanması söz konusu olamaz. Aleviler bizim kardeşlerimizdir, Aleviler bu toprakların sahipleridir, onlara hiçbir şekilde kılıç artığı ifadesi kullanılması doğru değildir ve bu ifade onlara karşı da kullanılmış bir ifade değildir" şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, "Bir köşe yazarına görüşü ne olursa olsun hiçbir köşe yazarına bu ifadeler kullanılmamalıdır" dedi.

Usta, "Soykırım ayrı bir şeydir savaş ve fetih ayrı bir şeydir. Bir tane yazar ciddi bir şekilde bir ülke içerisinde bir fitne saçıyor. Buna karşı en sert eleştirinin yapılması da çok normaldir" diye yanıt verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!
Avustralya’nın eski lideri Morrison’dan ‘kaygı bozukluğu’ itirafı geldi