Meclis'te 'Kılıçdaroğlu' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Kemal Kılıçdaroğlu'nun zorla mahkemeye getirilemeyeceğini vurguladı. AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ise iddiaları yalanladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saygısızlık olduğunu belirtti.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun zorla mahkemeye getirilemeyeceğini belirtti. Başarır, "Ankara'da yaşayan Genel Başkanımız, İstanbul'daki bir davadan dolayı avukatının ifade verme talebine rağmen mahkemenin zorla getirilmesini istemesi, ülkenin hukukunun utanç verici bir duruma geldiğini gösteriyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 128 milletvekili, 81 il başkanı ve milyonlar burada. Eğer alabiliyorsa gelsin o mahkeme alsın" ifadelerini kullandı.

Başarır'ın bu sözleri üzerine AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, iddiaların asılsız olduğunu savundu. Usta, "Sayın Cumhurbaşkanımızın adını karıştırarak böyle bir iddiada bulunmak, hem yargıya hem de ülkenin Cumhurbaşkanına saygısızlıktır" dedi.

Başarır, yeniden söz alarak, "Benim söylediğim cümle şu: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarının şikayeti üzerine böyle bir durum söz konusu. O şikayet edilmiş ve avukatı, yargının her yerinde adı geçiyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Ben bir ceza avukatı olduğum için, zorla getirmenin Ankara’da oturan bir kişi için İstanbul'dan verilmesinin anlamını biliyorum. Bu, Meclis’e bir saygısızlıktır" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.