Meclis'te prezervatifler havada uçuştu

Şili Kongresi’nin alt kanadı, bir yıldır devam eden uzun tartışmaların ardından kürtaj yasağının 'kısmi' olarak kaldırılmasına onay verdi. Kadınların üç özel durumda kürtaj olmasının önünü açacak kararın alındığı...

Şili Kongresi’nin alt kanadı, bir yıldır devam eden uzun tartışmaların ardından kürtaj yasağının 'kısmi' olarak kaldırılmasına onay verdi. Kadınların üç özel durumda kürtaj olmasının önünü açacak kararın alındığı oturumda, prezervatifler ''havada uçuştu.’

Kürtaj yasağının kısmen kaldırılması, Kongre’nin alt kanadında bugün yapılan oturumdaki oylamada 44 ''Hayır’ oyuna karşılık 66 ''Evet’ oyuyla kabul edildi. Oylamanın ardınsan sonucu açıklayan Parlamento Başkanı Marco Antonio Núñez, kararı “İnanılmaz, onaylandı'' diye duyurdu.

Öte yandan kürtaj yaptıran kadınların beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını öngören yasanın değişmesi kadar Sosyalist Parti milletvekillerinin parlamentoda uçurdukları prezervatifler de güne damgasını vurdu.

Kararın yasalaşması için Senato tarafından da onaylanması gerekiyor. Senatonun kürtaj yasağının kaldırılmasını kısmen kaldıracak kararı bugün ele alması planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacağını açıkladı
Kenya'da Şiddetli Yağışlar ve Seller: 188 Can Kaybı, 90 Kişi Kayıp
İngiltere ve Galler'de Yerel Seçimler: İşçi Partisi'nin Kazanımları ve Muhafazakâr Parti'nin Kayıp
Hollanda'da Eurovision'a İsrail Protestosu: Aktivistler AVRO-TROS'u Boykota Çağırdı
2030 FIFA Dünya Kupası Ev Sahipleri: Avrupa ve Kuzey Afrika'yı Birleştiren Dev Tünel Projesi