Meclis'te Suriyeli krizi: "Sınavsız doktor, eczacı oluyorlar"

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Meclis Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sert eleştirilerde bulundu. Sağlık Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde steteskoplu çıkış yapan Çömez, özellikle sınavsız doktor ve eczacı olma imkanı verilen Suriyelilere vurgu yaptı.

Meclis Genel Kurulu'nda, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, bütçe görüşmeleri sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelik çarpıcı bir konuşma gerçekleştirdi. Çömez, Yeniçağ yazarı Fatih Ergin'in ortaya çıkardığı skandalları gündeme taşıdı.

STETESKOPLU ÇIKIŞ VE ÇARPICI SORULAR

Çömez, bütçe görüşmeleri için Meclis'e steteskopla çıkarak dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelik eleştirilerde bulunan Çömez, Yeniçağ'ın gündeme getirdiği skandalları hatırlatarak çarpıcı sorular yöneltti.

​​​​​​​

Meclis kürsüsünden konuşan Çömez, "Suriyeliler sınavsız doktor ve eczacı oluyor. Diplomaları gerçek mi, düzmece mi araştırmıyorsunuz; sözlü beyan yetiyor" diyerek, Suriyelilere tanınan ayrıcalıkları sorguladı. Ayrıca, suça karışma durumlarına dair herhangi bir araştırma yapılmadığını ve Türkiye'nin mafya cenneti haline geldiğini öne sürdü.

200 SURİYELİ ECZACININ TÜRK VATANDAŞLIĞI ALMASI

Çömez, İstanbul'da 200 kadar Suriyeli eczacının Türk vatandaşı yapıldığını belirterek, bu durumu eleştirdi. "Sadece İstanbul'da 200 kadar Suriyeli eczacı var ve bunların hepsine Türk vatandaşlığı verildi" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Çömez'in Sağlık Bakanı'na yönelik sorduğu skandalların ilk olarak Yeniçağ yazarı Fatih Ergin tarafından ortaya çıkarıldığına dikkat çekildi. Ergin'in "Suriyeliler SGK'yı hortumluyor" ve "Sahte diplomalı Suriyeliler" başlıklı yazıları, konuyu Türkiye gündemine taşıdı.

CHP ve İYİ Parti, konuyla ilgili olarak Meclis'te soru önergeleri vererek, Suriyeli sağlık çalışanlarına tanınan ayrıcalıkları sorguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Toz fırtınası Türkiye ye geliyor: Bu illerde yaşayanlar dikkat tarih verildi!
Bankadan para gönderecekler dikkat değişti: Tüm bankalarda yeni sistem!
Arka Sokaklar Kadrosuna Bir Yıldız Oyuncu Daha!
Pelle Duveblad: Irak'tan Bisikletle Diyarbakır'a Unutulmaz Bir Yolculuk
Kripto para borsası çöktü, ancak müşterileri paralarını fazlasıyla geri alacak!