Meclis'te yeni dönem hazırlığı: Bakım ve tadilat çalışması başlatıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni yasama yılı öncesi çevre düzenlemesi ve bakım çalışmalarına başladı. İktidar ve muhalefet kulisleri, grup toplantı salonları ve milletvekili odalarında periyodik bakım yapılıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yasama yılı hazırlıkları kapsamında çevre düzenlemesi, bakım ve tadilat çalışmalarına başladı. 28'inci dönem 1'inci yasama yılı faaliyetleri 30 Temmuz'da sona ermişti.

Meclis, yeni yasama dönemi öncesinde temizlik, tadilat ve bakım işlemlerine girişti. Bu çerçevede, TBMM içinde ve hizmet binalarında çevre düzenlemeleri yapılıyor. İktidar ve muhalefet kulisleri, grup toplantı salonları, milletvekili odaları, komisyon toplantı salonları ve basın toplantı salonları gibi tüm alanlarda periyodik bakım çalışmaları sürdürülüyor.

Yıpranan alanlarda boya ve tadilat işlemleri de başladı. Kulislerde boya ve zemin çalışmaları yapılırken, TBMM Şeref Kapısı merdivenleri ile Dikmen Kapısı'ndaki plaka tanıma sistemi üzerinde de değişiklikler gerçekleştiriliyor. Ayrıca, misafir araç otoparkında trafik yoğunluğunu önlemek amacıyla yapılan düzenlemeler de devam ediyor. TBMM bilişim sistemlerinin altyapısı için bakım ve işlev testleri, sistem odaları ile kurumsal web sayfalarında yük testleri ve güvenlik kontrolleri de yapılıyor.

1 Ekim'de yapılacak açılış töreni öncesinde detaylı temizlik işlemleri planlanıyor. Genel Kurul salonu, şeref holü, kulis koridorları, Atatürk Anıtı, 15 Temmuz Anıtı, koridorlar ve camlar kapsamlı bir şekilde temizlenecek. Hazırlıkların açılışa kısa bir süre kala tamamlanması ve Meclis'in yeni yasama yılına hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.