Medvedev: "Macron ve Batılı liderler, Moskova saldırısının suç ortağı ve sponsorlarıdır"

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, geçen ay Moskova'daki Crocus City Hall adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısının sorumluları ve destekleyicileri arasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve bazı Batılı liderlerin bulunduğunu iddia etti.

Medvedev, 22 Mart'ta Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla ilgili olarak Telegram kanalından bir açıklama yaptı. Söz konusu terör eylemini gerçekleştirenlerin yakalanmış olduklarına parmak basan Medvedev, "Bu pislikler, inançları uğruna ölmeye hazır din fanatikleri değiller. Bunlar, az para karşılığında kiralanan ve eğitilmiş suikastçılardır," sözlerini söyledi.

Medvedev, saldırının gerçek organizatörlerinin Ukrayna yetkilileri olduğunu ve hala DEAŞ'ın gölgesinde saklandıklarını iddia etti. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve bazı Batılı ülke liderlerinin, saldırının suç ortağı ve sponsorları olduğunu öne sürdü. Medvedev, "Macron'un söylemi ve eylemleri, 22 Mart'taki terör saldırısının suç ortağı olarak nitelendirilebilir. Macron ve diğer bazı Batılı liderlerin bu korkunç terör saldırısının sponsorları olduğu aşikar. Bu affedilemez. Burada dokunulmazlıkların arkasına saklanılamaz. Onlar artık Rusya'nın basit olmayan düşmanlarıdır," diyerek bir değerlendirmede bulundu.

MOSKOVA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

22 Mart akşamı, Moskova'daki "Crocus City Hall" konser salonunda silahlı kişiler tarafından gerçekleştirilen terör saldırısı, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtığına dair paylaşımlar dikkat çekti. Yaşamını yitirenlerin sayısı 144'e yükseldiği duyuruldu. Bugüne kadar saldırıyla ilişkilendirilen 11 kişi tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak